Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Λεουτσάκος: Πολύ καλύτερα τα πράγματα του χρόνου στη Football League

Στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παραχώρησε συνέντευξη ο Λεωνίδας Λεουτσάκος εκφράζοντας την αισιοδοξία του εν όψει της επόμενης χρονιάς, σημειώνοντα ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό αλλά και θα έχει έσοδα για τις ομάδες. «Φέτος μπήκαμε σε μια διαδικασία για να γίνει εξυγίανση, την έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο ποσοστό και πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της διοργανώτριας, αλλά και διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Αχαρναϊκού.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη:





Η ομάδα κατάφερε και σώθηκε. Σε ένα πρωτάθλημα με όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες που έχει η Football League, πόσο δύσκολο ήταν αυτό;
Για μια περιοχή και μια ομάδα σαν τον Αχαρναϊκό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και όπως καταλαβαίνετε, για να μείνει μια ομάδα και να είναι η μοναδική της Αθήνας, όπως δείχνουν τα πράγματα, ήταν πραγματικό κατόρθωμα. Ξεκινήσαμε με διαφορετικούς στόχους, να πετύχουμε πιο υψηλές διακρίσεις και να είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Όμως κάναμε ριζική ανανέωση. Είναι η ομάδα που έχει μόνο Έλληνες παίκτες, ηλικίες από 18 έως 21 ετών, έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας και κατάφερε μέσα σε αυτό το τόσο δύσκολο πρωτάθλημα, να σωθεί.
Είναι η μοναδική αθηναϊκή ομάδα πλέον…
Ναι, όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι η μοναδική αθηναϊκή.
Τι σημαίνει αυτό για όλο το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, για όλο το λεκανοπέδιο;
Σημαίνει ότι του χρόνου θα έχουμε πολλά έξοδα και πολλά ταξίδια. Γιατί όπως δείχνουν τα πράγματα, του χρόνου θα είμαστε η μόνη αθηναϊκή ομάδα, άρα παντού θα πηγαίνουμε εκτός λεκανοπεδίου. Θα έχουμε να κάνουμε 17 ταξίδια!
Κάπου όμως ο Αχαρναϊκός σώζει και την “τιμή” του αθηναϊκού ποδοσφαίρου.
Σίγουρα. Γι’ αυτό και μείναμε λίγο έκπληκτοι όταν μεταδόθηκε λανθασμένα πως ο Αχαρναϊκός έπεσε.
Πολλοί λένε πως το πρωτάθλημα της Football League είναι πιο δύσκολο από αυτό της Super League. Ισχύει;
Ναι, είναι πολύ πιο δύσκολο. Είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία και έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες που έχουν “έδρες”, με την κλασσική σημασία της λέξης. Είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο, είναι πολύ πιο δυνατό, πιο μαχητικό. Στη Super League βλέπεις άλλο ποδόσφαιρο, πιο επαγγελματικό. Πρέπει η ομάδα να έχει πιο γερές βάσεις και οικονομικές και να είναι και υγιής εταιρεία και να έχει πιο γερό ρόστερ, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει.
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να μετέχουν στη Football League και ομάδες, που παραδοσιακά αγωνίζονταν στη μεγάλη κατηγορία. Ο Άρης, ο ΟΦΗ, ο Ηρακλής και η Λάρισα πιο πριν και φαντάζομαι πως αυτό κάνει τον ανταγωνισμό ακόμη μεγαλύτερο; Τις αγωνιστικές συνθήκες ακόμη δυσκολότερες;
Ναι σίγουρα, ισχύει αυτό. Και του χρόνου με τις ομάδες που έρχονται από τη Super League, θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Αλλά και με αυτές που ανεβαίνουν από τη Γ’ Εθνική, γιατί ανεβαίνει και ο Απόλλων Καλαμαριάς, που είναι τόσο ιστορική ομάδα, ανεβαίνει και η Παναχαϊκή, ο Εργοτέλης, έπεσε η Βέροια, είναι ο ΟΦΗ, είναι ο Άρης, τα Τρίκαλα….
Σαν μια δεύτερη Super League δηλαδή…
Ναι, ακριβώς. Απλά προσπαθούμε κι εμείς να κρατήσουμε αυτή την κατηγορία με νύχια και με δόντια, γιατί είχαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Φέτος μπήκαμε σε μια διαδικασία για να γίνει εξυγίανση, την έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο ποσοστό και πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα
.




Μπορείτε τώρα να οριοθετήσετε κάποιος στόχους για τη νέα σεζόν;
Σαν Football League, τώρα που είμαι και πρόεδρος, η έγνοια μου είναι πώς θα διασφαλίσουμε περισσότερα έσοδα γι’ αυτή την κατηγορία. Γιατί πέρυσι οι ομάδες δεν πήραν σχεδόν τίποτα, για να πάνε όλα τα χρήματα στην εξυγίανση και στο προσωπικό. Και μιλάμε για ένα ποσό άνω του ενός, της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου.
Αν σας ζητούσα ως πρόεδρος της Football League, να κάνετε έναν απολογισμό του πρωταθλήματος που τελείωσε, πού θα εστιάζατε;
Αν εξαιρέσεις την αρχή του πρωταθλήματος, τότε που είχαμε τις απώλειες με τις ομάδες που ήρθαν από τη Super League και στη συνέχεια αποχώρησαν και είναι ένα φαινόμενο αυτό που τα τελευταία χρόνια πάει να γίνει μόδα, που όποια ομάδα έρχεται από πάνω, δεν κρατιέται και φεύγει, τότε θεωρώ πως το πρωτάθλημα ήταν πολύ καλό και ανταγωνιστικό, γιατί μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές δεν είχε ξεκαθαρίσει ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει. Την προτελευταία αγωνιστική ξεκαθάρισε αυτό, που άλλες χρονιές βλέπαμε ότι ομάδες είχαν ξεκαθαρίσει από νωρίς, ποια θα βγει και ποια θα πέσει. Θεωρώ πως παρά τα προβλήματα που είχαμε, ότι το πρωτάθλημα ήταν και καλό και ανταγωνιστικό.
Ο κόσμος ανταποκρίνεται; Εννοώ αν έρχεται στα γήπεδα.
Κοιτάξτε, σε κάποιες έδρες και λόγω της οικονομικής κρίσης, παρατηρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Θεωρώ όμως ότι γι’ αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ το ότι είχαμε κλείσει συμφωνία με τη Δημόσια τηλεόραση, την ΕΡΤ και μας βοήθησε πάρα πολύ, το ότι το προϊόν το έδειξε ένα κανάλι και μάλιστα κρατικό. Φυσικά όμως λόγω της κρίσης, τα προβλήματα θα υπάρχουν παντού. Προσπαθούμε κι εμείς να επιβιώσουμε σε αυτή την κρίση.
Και αν σας ζητούσα ως Football League να θέσετε και κάποιους στόχους για το μέλλον;
Θέλουμε να γίνει πιο αξιόπιστο το πρωτάθλημα, με καλές και ιστορικές ομάδες και να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα για να μπορεί να είναι και ικανοποιητικό και ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Να μην υπάρχουν μεγάλες ψαλίδες. Γιατί αν δεν βρούμε χορηγούς και έσοδα, προφανώς θα υπάρχει πρόβλημα με τις ομάδες.