Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ τα λόγια της μητέρας του Μάριου- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ



Συγκλονίζει η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου, η οποία είδε το παιδί της να χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια της από μία σφαίρα "αδέσποτη" όπως χαρακτηρίζεται από παρακείμενο σπίτι Ρομά. Η μητέρα του μικρού αγοριού δασκάλα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, όπου και συνέβη το κακό φτάνοντας στο νοσοκομείο "Παίδων" όπου μεταφέρθηκε ο γιος της μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του, μη γνωρίζοντας τι συνέβη στο παιδί της ψέλισσε



«Ο Μάριος δεν πρόλαβε να δώσει την παράστασή του». Αυτά είναι και τα λόγια που έχουν προκαλέσει ανατριχίλα στο πανελλήνιο, καθώς τίποτα δεν πρόδιδε το λόγο που ο μικρός μαθητής σωριάστηκε στο έδαφος με έντονη αιμορραγία στο κεφάλι. Όλοι πίστεψαν ότι η αιμορραγία προήλθε από την απότομη πτώση του στο έδαφος.









Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων "Σωτήρης Κουφογεώργος", ήταν μάρτυρας στην πρωτοφανή τραγωδία το βράδυ της 8ης Ιουνίου.

«Το παιδί δεν έβγαλε άχνα, έσκασε κάτω στο τσιμέντο σαν μολύβι! Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε. Πρώτη πήγε στο σημείο η μητέρα του, η οποία ήταν και δασκάλα στην Ε΄ Δημοτικού. Στο σημείο που κατέρρευσε είχε αίμα στο τσιμέντο. Η διευθύντρια και οι δάσκαλοι του σχολείου ζητούσαν από τους υπόλοιπους μαθητές να απομακρυνθούν και καλούσαν στα μεγάφωνα αν υπάρχει κάποιος γιατρός στην εκδήλωση.
Εμφανίστηκε μια μητέρα μαθητή που είναι αναισθησιολόγος και μαζί με τη μητέρα του, η οποία, όπως έμαθα, έχει γνώσεις νοσηλευτικής, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Του έβαλαν ένα πανί στο κεφάλι για να σταματήσουν την αιμορραγία, του έκαναν πολλές τεχνητές αναπνοές για να το επαναφέρουν. Όπως άκουσα, είχε σφυγμό, αλλά δεν είχε τις αισθήσεις του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουφογεώργος.
.

Στο μεταξύ οι γονείς του μικρού αγοριού εξέδωσαν μια ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούν όλους όσοι συμπαραστέκονται στην οικογένειά τους. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:






«Θα θέλαμε ειλικρινά παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε μετά από την τόσο άδικη πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του μικρού μας γιου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα ΜΜΕ που κατόπιν εκφράσεως επιθυμίας μας σεβαστήκαν την θλίψη μας τηρώντας την δέουσα διακριτικότητα και προστατεύοντας έτσι την μνήμη του παιδιού μας.

Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας από όλη την Ελλάδα, αλλά και κυρίως όλους τους κατοίκους του Μενιδίου.

Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».