Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Στη Βουλή τα προβλήματα του 1ου Ειδικού Σχολείου Ιλίου με ερώτηση του ΚΚΕ

Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία του 1ου Ειδικού Σχολείου Ιλίου κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος ΚατσώτηςΓιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου.
Η Ερώτηση αναφέρει:
«Το προηγούμενο διάστημα εγκαινιάστηκαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχολεία που κατασκευάστηκαν με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Πρόκειται για σχολικές μονάδες που οι ιδιώτες έχουν αποφασιστικό ρόλο στη λειτουργία τους.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το 1ο Ειδικό Σχολείο Ιλίου, που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη Ειδικής Αγωγής στην περιοχή. Η κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου έγινε με σύμβαση ανάμεσα στις "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ" και της ΑΤΕΣΕ ΑΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύμβαση έχει προϋπολογισθεί ετήσια κατανάλωση για τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Φυσικού Αερίου), το κόστος της οποίας ανέρχεται στο ύψος των 50.000 ευρώ. Βάσει της σχετικής νομοθεσίας, το ποσό αυτό υποχρεούται να καταβάλει η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιλίου. Η επιχορήγηση της συγκεκριμένης επιτροπής είναι 70.000 ετησίως για 31 Νηπιαγωγεία και 21 Δημοτικά Σχολεία.
Είναι προφανές ότι η επιχορήγηση αυτή δεν αρκεί για να καλυφθούν οι λογαριασμοί του 1ου Ειδικού Σχολείου Ιλίου με αποτέλεσμα να υπάρχει το τελευταίο διάστημα διακοπή παροχής φυσικού αερίου και να ελλοχεύει ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, λόγω οφειλών.
Ερωτώνται οι κ. υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε να:
  • Διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου.
  • Να επιχορηγηθεί η αρμόδια Σχολική Επιτροπή για να καλύπτει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας του σχολείου.
  • Να δοθεί στη δημοσιότητα η σύμβαση κατασκευής του σχολείου».
Πηγή