Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Αχαρνών για το γεγονός ότι η συζήτηση για την εγκληματικότητα, που ορίστηκε με αίτημα των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»





για τις 30 Μάη αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω «έλλειψης απαρτίας», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Τονίζει ότι στην περιοχή είναι έντονο το πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας και μάλιστα σε πολλά από τα σχολεία της περιοχής μας κλιμακώνονται τα περιστατικά επιθέσεων και κλοπών.




Επισημαίνει πως ειδικά στο ζήτημα φύλαξης των σχολείων υπάρχει σοβαρή ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής, καθώς παρά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονιών δεν παίρνει ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα, ούτε διεκδικεί από την κυβέρνηση έκτακτο κονδύλι για τις ανάγκες φύλαξης των σχολείων.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους, το λαός του Μενιδίου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να απαιτήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο:
Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση έκτακτο κονδύλι, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον επαρκή φωτισμό των σχολικών κτηρίων, όπως και μέτρα για την επαρκή θωράκιση στις πύλες των σχολείων.
Να διεκδικήσει έκτακτη χρηματοδότηση για τη δημιουργία υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού, όπως και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
Να διεκδικήσει την πρόσληψη σχολικών φυλάκων μόνιμης και σταθερής εργασίας και για τις νυχτερινές ώρες, καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Να καταδικάσει την προσπάθεια φασιστικών, ναζιστικών ομάδων που εκμεταλλεύονται τη δίκαιη αγανάκτηση των λαϊκών οικογενειών για την αύξηση της εγκληματικότητας και την ίδια ώρα να πρωτοστατούν σε εγκληματικά χτυπήματα σε βάρος μεταναστών εργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας