Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Με σοβαρές καταγγελίες κατά του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Σ. επανέρχονται οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης- ΣΥΓΚΑΛΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με σοβαρότατες καταγγελίες για τον δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούσσα επανέρχονται οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι εκφράζουν για δεύτερη φορά τη δυσαρέσκειά τους για την επιμονή της δημοτικής αρχής να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο αριθμεί 70 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που εξέδωσαν οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μετά και την επιμονή Δημάρχου και Προέδρου του Δ.Σ. να φέρουν 70 θέματα σε μία συνεδρίαση.
Η επιστολή:


Από την απαξίωση, στην κατάλυση κάθε νομιμότητας
του Δημοτικού Συμβουλίου εκ μέρους του Δημάρχου και του Προέδρου

Σε προηγούμενη επιστολή μας (αρ. Πρωτοκ. 34833 / 31-05-17) προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δεκαεννιά Δημοτικοί Σύμβουλοι επισημάναμε την απροκάλυπτη προσπάθεια απαξίωσης του ρόλου μας από την Διοίκηση του Δήμου. Στην προσπάθειά μας για συναίνεση και δημιουργία προϋποθέσεων για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και όσων ο Κώδικας Δήμων και ο Καλλικράτης ορίζουν, αιτηθήκαμε την σύγκληση περισσότερων και άμεσων Συμβουλίων, καθώς και την συζήτηση μείζονος σημασίας θεμάτων για τον Δήμο μας.

Η στάση του Προέδρου να αγνοήσει επιδεικτικά το αίτημά μας, δείχνει πως είτε έχει πλήρη άγνοια της νομοθεσίας είτε μεροληπτεί εσκεμμένα υπέρ του Δημάρχου και κατά των Δημοτικών Συμβούλων σε μια προσπάθεια πλήρους “προβατοποίησης” τους.

Είναι πλέον σαφές, πως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει κατανοήσει τον θεσμικό του ρόλο ως Πρόεδρος όλων των Δημοτικών Συμβούλων και συμπεριφέρεται ως υποτακτικός του Δημάρχου. Τον καλούμε άμεσα να επανέλθει στην τάξη και να ξαναγίνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.




Παράλληλα, ο Δήμαρχος αποφεύγει συστηματικά και σκοπίμως να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, με βασικότερο αυτών την Εγκληματικότητα-Παραβατικότητα.

Τα παραπάνω γεγονότα σε συνδυασμό με την σαφέστατη κατάλυση κάθε νομιμότητας εκ μέρους του Προέδρου με την άπρακτη παρέλευση του προβλεπόμενου εκ του νόμου 6ημέρου και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας βαραίνει, μας ωθεί να κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας, όπως αυτό απορρέει από το άρθρο 67 παρ. 2 του Ν.3852/10 (Καλλικράτης) και να συγκαλέσουμε άμεσα σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι λοιπόν:

ΣΥΓΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με τα κάτωθι θέματα:
1.         Εγκληματικότητα-Παραβατικότητα στο Δήμο Αχαρνών.
2.         Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών.

οι 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
ΒΡΕΤΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΜΠΟΛΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΚΑΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΛΑΖΑΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΤΟΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΣΑΧΣΑΝΙΔΗ ΕΛΕΝΗ
ΤΣΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΧΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ