Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΠΥΛΩΝΕΣ


Στην ημερίδα κατά της εγκληματικότητας που διοργάνωσαν η εφημερίδα "Εν τη Πόλει" και η διαδικτυακή τηλεόραση Focus Web TV, βρέθηκε ο Θεόφιλος Αφουξενίδης ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος, καταθέτοντας τις δικές του θέσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κατασταλεί η εγκληματικότητα στην περιοχή των Αχαρνών.




Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ομιλία του:

"Τα μεγάλα προβλήματα λύνονται με διάλογο και με το διάλογο καταθέτοντας προτάσεις μπορεί να προάγει την ανάπτυξη μιας πόλης. Ο δήμος Αχαρνών είναι ενιαίος, αδιαίρετος. Αυτό ήταν πολύ πριν γίνει ο δήμος Θρακομακεδόνων ξεχωριστός. Αυτό έγινε και πάλι με τον "Καλλικράτη". 

Πρέπει λοιπόν να βλέπουμε την πραγματικότητα ως έχει και να την αντιμετωπίζουμε. Νομίζω ότι ο καταλληλότερος όλων να μιλήσει για το πρόβλημα της αστυνόμευσης είναι η Αστυνομία. Οι υπόλοιποι δεν είμαστε εδώ πέρα για να κάνουμε υποδείξεις. Είμαι βέβαιος και είστε και εσείς νομίζω πεπεισμένοι ότι αν κάποιος ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της αστυνόμευσης, αυτή είναι η αστυνομία. και ίσως καμία ιδιωτική πρωτοβουλία να μην μπορεί να φτάσει το έργο της Αστυνομίας. Σίγουρα μπορεί να είναι αποτρεπτική, να αποτρέπει την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά το έγκλημα το προλαμβάνει και το καταστέλει η Αστυνομία. Αυτό λοιπόν που χρειαζόμαστε θεσμικά, είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας με την ΕΛ.ΑΣ.

Τώρα όσον αφορά στις λύσεις γιατί ο κόσμος ζητάει λύσεις και εκεί θέλω να εστιάσουμε. Νομίζω ότι οι λύσεις έχουν δύο πυλώνες. Ο ένας είναι βραχυπρόθεσμος, άμεσος, τώρα τι κάνουμε που μας ληστεύουν το σπίτι και ο άλλος είναι ο μακροπρόθεσμος.





Ξέρετε στον βραχυπρόθεσμο, ναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει τη λύση είναι η Αστυνομία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ούτε εμείς είμαστε εδώ για να πιάσουμε τον ληστή. Άρα θα πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση εν προκειμένω, να πιέσει πολύ δυνατά, σε συνεργασία όμως με την κοινωνία των πολιτών προς την κεντρική διοίκηση ώστε η αστυνόμευση ειδικά στις Αχαρνές να έχει το χώρο που της αξίζει και της αναλογεί.





Το βασικότερο όμως γιατί δώσαμε λεφτά σαν ιδιώτες ν αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο, δ'ωσαμε και σήμερα για την βενζίνη, άντε δώσαμε και αύριο. Δεν θέλουμε ένα Βαρδινογιάννη, να το πω έτσι, για να μην θίξω κανέναν όπου κάθε μέρα θα πληρώνει την Αστυνομία για να είναι εδώ, να πληρώσουμε τους μισθούς της αστυνομίας από τον ιδιώτη, να του πληρώσουμε και το αυτοκίνητο και την βενζίνη. Νομίζω ότι καλή η χορηγεία αλλά δεν μπορεί να είναι ες αεί.

Θεσμικά αντιμετωπίζεται. Θεσμικά ένας πιέζει. Η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και αυτό που κάνουμε εμείς εδώ. Το άλλο κομμάτι όμως το μακροπρόθεσμο είναι αυτό το οποίο θα καταστρέψει και θα καταστείλει οριστικά το έγκλημα. Και αυτό έχει να κάνει μόνο με ένα σχεδιασμό. 

Ο σχεδιασμός λέγεται υποδομές. Και αν κάπου πάσχουμε ειδικά στο δήμο Αχαρνών στο σύνολο, είναι οι υποδομές. Πεζοδρόμια, πεζοδρόμια, πεζοδρόμια, πεζοδρόμια. Εάν υπάρχουν τα πεζοδρόμια, ο κόσμος θα βγει έξω. Ταυτόχρονα με τα πεζοδρόμια ναι, αυτό που χρειάζεται είναι φωτισμός, ώστε να κάνουμε τη νύχτα μέρα. Μα θα πούνε μερικοί, ξέρετε κάτι, ακόμα και την ημέρα το κάνουν στα σπίτια μας. Ισχύει και αυτό. Εκεί είναι αυτό που είπαμε το βραχυπρόθεσμο, η αστυνόμευση. 





Όταν όμως έχουμε πεζοδρόμια, φωτισμό, αντιπλημμυρική θωράκιση, χώρους άθλησης και χώρους αναψυχής και ο κόσμος βγαίνει έξω, απολαμβάνει αυτό το οποίο ζει και εισπράττει τον κοινωνικό μισθό τότε το έγκλημα θα υποχωρήσει. Εκεί η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που πρέπει να αναλάβει ρόλους και εκεί είναι που όλοι μαζί και ο καθένας από εμάς οφείλει να συμβάλει. Με τη δική του επιλογή. Εγώ θα μείνω στο μακροπρόθεσμο. 

Το βραχυπρόθεσμο έχω εμπιστοσύνη σε εμάς, στον καθένα ξεχωριστά ότι μπορούμε να πιέσουμε. Στο μακροπρόθεσμο είναι η επιλογή που θα κάνουμε για να γίνει η πόλη αυτό που θέλουμε. Να αλλάξει και να γίνει πόλη- πρότυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας