Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Με ερώτηση στη Βουλή, η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου θέτει το θέμα της κατάργησης της ΔΟΥ Αχαρνών δια συγχωνεύσεως με τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων στο ελληνικό κοινοβούλιο, τονίζοντας δε




τη μείζονα σημασία  παραμονής της στην περιοχή λόγω τόσο της μεγάλης της έκτασης αλλά και του πλήθους των επιχειρήσεων που έχει στο δυναμικό της καθώς και την ταυτόχρονη ήδη επιφορτισμένη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων η οποία έχει επωμιστεί τα βάρη και άλλων γειτονικών της δήμων εδώ και χρόνια.
Κύριε Υπουργέ,





Στο σχέδιο που επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στο πλαίσιο ανακατατάξεων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), εντάσσεται η κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών και η συγχώνευσή της στη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.

Ο Δήμος Αχαρνών έχει έκταση 149 km² με πληθυσμό περίπου 120.000 και σε συνδυασμό με το πλήθος των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτόν καθιστά απολύτως αναγκαία τη λειτουργία της ΔΟΥ στις Αχαρνές.





Η επικείμενη συγχώνευση των δύο ΔΟΥ θα επιφέρει και μείωση του αριθμού των εργαζομένων από 117 σε 100. Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών και φυσικά θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ίδιας της ΔΟΥ στους Αγίους Αναργύρους στην οποία έχουν ενσωματωθεί και άλλες ΔΟΥ όμορων Δήμων στο παρελθόν όπως η ΔΟΥ Άνω Λιοσίων και Ιλίου.

Επειδή η μάχη κατά της φοροδιαφυγής απαιτεί δυνατές, ενισχυμένες και επαρκώς στελεχωμένες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Επειδή η ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων είναι ήδη επιφορτισμένη με μεγάλο όγκο εργασιών και η επικείμενη μεταφορά της ΔΟΥ Αχαρνών θα προκαλέσει τη μαζική υπολειτουργία της δομής.





Επειδή για την απόφαση που λάβατε με την ΑΑΔΕ δεν είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνικές και με τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ, ερωτάστε:
Με ποιά κριτήρια αποφασίστηκε η κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών;
Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε την απόφαση της ΑΑΔΕ και να μην προχωρήσετε στην κατάργηση των ΔΟΥ στην Αττική;

Η ερωτώσα βουλευτής





Εύη Χριστοφιλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας