Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Καλοί μου Έλληνες.... φασίστες, τρομοκράτες, ρατσιστές, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, χτες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα,  Κυρίαρχε Λαέ.  Για να μην πω με λόγια σταράτα, πατριωτικά



και ασυμβίβαστα, όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή, όπως εσύ με δίδαξες Κυρίαρχε Ελληνικέ Λαέ, να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ για αυτό.

Σήμερα το πρωί έλαβα μια ποιητική συλλογή από τη Θεσσαλονίκη. Ένα σημαδιακό απόσπασμα- "το πνεύμα και ο νους ανθίζουν με τον Θαλή, τον Θουκυδίδη, τον Πρωταγόρα, τους τραγικούς και την τόλμη (....)

Φίλοι και φίλες, αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που πέθανε σαν σήμερα στις 4 -2 -1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν.

Θα παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το έθνος και την πατρίδα. Μία πατρίδα, που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Ναι, είμαι πατριώτης και εθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι δειλοί τρομοκράτες. Σαν αυτούς που μας  κυβερνούν και καταστρέφουν τη  χώρα μας, οχυρωμένοι  πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των πολιτικών.

Αγαπητοί μου  πατριώτες, σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, όπου μαύρα σύννεφα φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ αυτά τα νέα αλλά απροσδόκητα για εμάς προβλήματα.  Τα Σκόπια παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος της χώρας μας.

Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι απόγονοι τη Μακεδονίας, του Φίλιππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Και εμείς αναγνωρίζουμε ότι είναι και δική μας ευθύνη ότι επιτρέψαμε να αναθρέφονται τόσες γενιές Σκοπιανών ως  τα σήμερα και σήμερα είναι μάταιο να αλλάξουν το όνομα τους που έχει γίνει ένα με τον εαυτό τους.

Και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμαστε για τον πατριωτισμό μας αλλά από την άλλη δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με την παραχάραξη της ιστορίας γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με όσους έχουν βλέψεις κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας.




Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη και τι ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό. Η μόνη λύση είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και να μην συμφωνήσουμε ποτέ γιατί αν το κάνουμε, θα  είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε εμείς τα μάτια μας,  με τα ίδια μας τα χέρια.

Το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992,  αποφάσισε για μια εθνική κοινή γραμμή πλεύσης σε μια ονομασία που δεν θα περιείχε  καθόλου και με κανένα τρόπο η λέξη Μακεδονία είτε με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς ή ακόμα χειρότερα με το όνομα Νέα Μακεδονία, γιατί διαγράφει την ελληνική ιστορική  Μακεδονία και κάνει διάδοχο της ένα ξένο λαό.

Η υποχώρηση μας  θα είχε ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα μας. αν υποχωρήσουμε είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορα μας σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα μέσα από το Σύνταγμά τους μαζί με  ξένες δυνάμεις που  έχουν στόχο τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων ορίζοντας τη χώρα μας ως το επόμενο θύμα.




Τα μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται κάθε μέρα και περισσότερο ορατά. Αν υποχωρήσουμε τώρα στην ανοιχτή πρόκληση των Σκοπίων χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο της εθνικής τους πολιτικής, επιδιώκουν σήμερα να γίνουμε μέλη της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ για να μπορούν να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση.

Αν υποχωρήσουμε ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατες για να περάσει και να επιβληθεί διαπαντός ένα ιστορικό ψέμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την πατρίδα μας. Τα όσα λέει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είναι σκέτο κουτόχορτο, κουτοπονηριές, που θα μπορούσαν να απευθύνονται σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων. Για μας είναι ντροπή ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτό. Τόσο χαζούς μας θεωρεί ότι θα κατεβάσουμε τα παντελόνια μας;

Επειδή μας οδήγησαν εδώ με τα Μνημόνια νομίζουν ότι ξεχάσαμε ποιοι είμαστε. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Έλληνας έχει  μεταβληθεί σε ραγιά αλλά εκείνος σηκώνεται όρθιος ξανά! Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός που θέλει ειρηνική συνύπαρξη με του γειτονικούς λαούς αλλά παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από την άλλη μεριά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με ξένες δυνάμεις κατά της ακεραιότητας της χώρας μας.

Γι' αυτό το λόγο  να μην έχουμε αυταπάτες και να πάρουμε όλα τα μέτρα που εξασφαλίζουν την άμυνα της χώρας μας. Οι χώρες που αναγνωρίζουν  τα Σκόπια ως Μακεδονία  γελοιοποιούνται. Η δική μας απόφαση και μόνο μπορεί να νομιμοποιήσει ιστορικά και να κλείσει τελεσίδικα το θέμα αυτό. Γιατί μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα να οικειοποιούνται την Μακεδονία.

Χρειάζεται η βούλα της Ελλάδος για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι κάλπικοι όπως είναι σήμερα. Για όσο καιρό οι Σκοπιανοί μας απειλούν με την συνταγματική τους προπαγάνδα, εμείς ως υπεύθυνος λαός, κληρονόμος μιας μεγάλης ιστορίας, θα ακολουθήσουμε την πολιτική της αρμονικής συνύπαρξης αλλά δεν θα δώσουμε τη συγκατάθεσή μας,  γα να γίνουν μέλη της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.




Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή,  θεωρώ ότι την ευθύνη των αποφάσεων δεν είναι ορθό να την επωμιστεί μόνη της η οποιαδήποτε κυβέρνηση-  όχι μόνο μια κυβέρνηση μειοψηφίας- όπως είναι η σημερινή αλλά ακόμα και μια κυβέρνηση λαϊκής πλειοψηφίας,  ούτε ακόμα η ίδια η Βουλή. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Δημοψήφισμα; Η γνώμη του ελληνικού λαού εάν ν κάποια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της στο όνομα Μακεδονία είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό.


Αγαπητοί φίλοι πατριώτες, σε όλη μου τη ζωή αγωνίστηκα για την ενότητα του ελληνικού λαού. πιστεύω ότι και στο το μεγάλο πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά  και είμαστε ενωμένοι γιατί πέρα από τις διαφωνίες μας είμαστε πατριώτες.

Όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός. Και η   Ελλάδα έχει σήμερα την ανάγκη πιο πολύ από κάθε άλλη φορά από πατριώτες.

Η Μακεδονία είναι μία και ήταν, είναι και θα είναι ελληνική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας