Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Σωτήρης Αλεπούς: Η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι μονόδρομος

Με λόγια απλά και κατανοητά, χωρίς περιττολογίες και οικονομικούς όρους που πολλές φορές μπερδεύουν και βγάζουν τον αναγνώστη από το μονοπάτι του βαθύτερου νοήματος ενός άρθρου, ο συντοπίτης μας, επιχειρηματίας Σωτήρης Αλεπούς καταθέτει μεστά τις προτάσεις, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Διαβάστε παρακάτω το άρθρο του Σωτήρη Αλεπού.




Ως επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων αλλά και ειδικότερα στην περιοχή των Αχαρνών για περισσότερα από είκοσι συναπτά έτη, βιώνοντας την οικονομική κρίση η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τις προτάσεις και τους προβληματισμούς μου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι χώρες που έχουν επιτύχει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης είναι αυτές που έχουν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Κατ΄ επέκταση, η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα επίπεδα των χωρών με θετικό πρόσημο ανάπτυξης είναι μονόδρομος.




Δυστυχώς, με τη σημερινή εξωφρενική φορολόγηση καμία ελληνική επιχείρηση, είτε μικρή είτε μεγάλη, δεν μπορεί να έχει καμία τύχη και κατά συνέπεια ούτε η ελληνική οικονομία.

Όταν η επιχειρηματικότητα δεν φορολογείται μέσα από τα κέρδη της αλλά από τα αποθέματα που κρατούν ζωντανή την επιχείρηση τότε το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.

Όπως επιβεβαιώνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα, χιλιάδες επιχειρήσεις για τους παραπάνω λόγους μετέφεραν την έδρα τους εκτός Ελλάδος.

Οφείλουμε όλοι οι επιχειρηματίες άμεσα να αποτρέψουμε την καταστροφική πορεία της οικονομίας που διαλύει κάθε είδος επιχειρηματικότητας.

Άλλωστε, η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει αποδείξει πως όταν υπάρχουν τα κίνητρα μπορεί να μεγαλουργήσει.