Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Καλεσμένος στην ημερίδα της εγκληματικότητας ήταν ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Δύναμη" Αχαρνών και δημοτικός σύμβουλος. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ομιλία του.






Επειδή το θέμα της εγκληματικότητας το ζω από το 2003 σαν αντινομάρχης, τους μόνους που βρήκα μπροστά μου την Αστυνομία, εσάς, τους πολιτικούς, μόνο ΡΟΜΑ, τοξικομανείς και εμπόρους ναρκωτικών δεν βρήκα μπροστά μου.

Όταν συνεδριάζει το έγκλημα, δε λέει ευχές, ούτε προτάσεις κάνει. Κοιτάζει τι λάθη έχει κάνει, να μην τα ξανακάνει για να πετύχει το στόχο του. Όταν συνεδριάζουμε εμείς εδώ και δέκα χρόνια, κάθε χρόνο σας λέω ότι την επόμενη χρονιά θα βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο και θα λέμε τις ευχές μας, γιατί εμείς το μόνο που κάνουμε εδώ πέρα είναι να δίνουμε ευχές.

Ποια είναι η λύση;
Να δείτε το έγκλημα τι δυνατότητες έχει κ τι δύναμη έχει και πως μπορεί να το αντιμετωπίσουμε εμείς. Εδώ είναι ένας πόλεμος κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει.

Σας λέω και πάλι κύριοι, ότι με την αγανάκτηση δεν κερδίζεται το έγκλημα. Σας δίνεται μια ευκαιρία, οι βουλευτικές και οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να γκρεμίσουν τα πάντα αν κάνουν σωστή χρήση της εξουσίας που απορρέει από το αξίωμά τους. Διότι όλοι φοβούνται την πολιτική βούληση. Όλοι λένε για πολιτική βούληση, την οποία όμως μπορεί να έχει ο δήμαρχος και κανένας άλλος και πίσω εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι ακολουθούμε τον Δήμαρχο γιατί αυτός έχει τη δυνατότητα, όπως και ο Πρωθυπουργός έχει τον πρώτο λόγο για τα πάντα γύρω μας.





Σας δίνεται η ευκαιρία που έχετε ένα χρόνο και κάτι μπροστά σας, να καλέσετε όλους εμάς τους πολιτικούς αρχηγούς, να μας ρωτήσετε, τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, πώς σκεφτόμαστε, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα και το έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται κύριοι ούτε με συγκεντρώσεις αντιμετωπίζεται με προτάσεις και σχέδια από ειδικούς που γνωρίζουν το αντικείμενο κάνοντας χρήση όλων των δυνατοτήτων που έχεις, οι οποίες είναι η εξουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μπορεί να είναι παρούσα παντού και να ρυθμίζει και να συντονίζει τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Το δεύτερο είναι ότι εσάς τους πολίτες, σας δίνεται η ευκαιρία γιατί οι χώροι αυτοί με το πρόβλημα αυτό προσφέρονται για πολιτικά παιχνίδια.  Σας ξαναλέω λοιπόν ότι τώρα είναι η ευκαιρία σας, τώρα που σας δίνεται η δυνατότητα να καλέσετε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εδώ και μία και δύο και είκοσι φορές και να αξιολογήσετε τη στάση τους απέναντι στο πρόβλημα. Διαφορετικά του χρόνου πάλι εδώ θα μιλάμε με ευχολόγια χωρίς να έχουμε καταφέρει να λύσουμε το πρόβλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας