Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΧΑΡΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στην ημερίδα για την εγκληματικότητα που διοργάνωσαν η εφημερίδα "Εν τη Πόλει" και η διαδικτυακή τηλεόραση Focus Web TV, βρέθηκε ο Χάρης Δαμάσκος, Περιφερειακός Σύμβουλος, ο οποίος μίλησε για την πάταξη της εγκληματικότητας στο δήμο Αχαρνών και τους τρόπους που μπορεί αυτό να γίνει.


Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του.





Άκουσα και πριν στο θέμα που διάβασε ο κύριος Σιδηρόπουλος, ότι η εγκληματικότητα κάνει φοβισμένους πολίτες και αυτό μάλλον είναι αλήθεια.

Το καλό είναι σήμερα, ότι εδώ βλέπω εμψυχωμένους πολίτες, οργανωμένους  και έτοιμους να αντιμετωπίσουν αυτό που τους συμβαίνει. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η ενεργοποίηση των πολιτών νομίζω ότι τέτοιου είδους προβλήματα μπορεί να τα πάει παρακάτω. 

Το λέω γιατί πολλά χρόνια είμαι κάτοικος Θρακομακεδόνων. Εγώ είμαι κάτοικος Θρακομακεδόνων από το 1990. Κατηγορούμασταν πάντα ότι δεν συμμετέχουμε στα κοινά αρκετά και ότι φροντίζουμε τα του οίκου μας και όχι τα της ευρύτερης κοινωνίας. Άρα αυτό που γίνεται εδώ σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό . 

Εγώ το ψήφισμα το είδα. Δεν ξέρω τι από αυτά μπορεί να πραγματοποιηθεί. Τα περισσότερα αφορούν την Ελληνική Αστυνομία. Και ξέρετε η Αστυνομία εντός των Θρακομακεδόνων έχει χιλιάδες άλλα προβλήματα Και δεν ξέρουμε κι αν έχει τον τρόπο να τα αντιμετωπίσει  με τον τρόπο που ζητάμε εμείς μέσω του ψηφίσματος. 




Εγώ αυτό που θα συμπλήρωνα είναι ότι στο παιχνίδι αυτό της εγκληματικότητας πρέπει να βάλουμε τη Δημοτική Αστυνομία . Ο Δήμος έχει την Δημοτική Αστυνομία και έχει τη δυνατότητα από εκεί να εξασφαλίζει αυτοκίνητα και προσωπικό και αν δεν έχει προσωπικό, μπορεί να το ζητήσει εκτάκτως από το υπουργείο Εσωτερικών... Και επειδή στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας είναι η γενικότερη ασφάλεια των πολιτών και όχι ασφάλεια με την έννοια του να πιάσει τον κλέφτη αλλά η ασφάλεια των πολιτών είναι στις αρμοδιότητες της.   

Εγώ θεωρώ πρώτο και βασικότερο να κάνουμε, να κάνετε μία συνάντηση με το Δήμαρχο και να ζητήσετε την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας  η οποία να κάνει αυτές τις περιπολίες που ζητάμε.

Μακάρι να συντονιστούμε τόσο καλά και να έχουμε και ιδιωτική αστυνόμευση. Δεν το βλέπω τόσο εύκολο σε αυτό το επίπεδο Στα 400,  500 ή 700 άτομα που κάθε μήνα θα πρέπει να δίνουν μία συνδρομή,πώς αυτά θα συντονιστούν; Μακάρι να γίνει… 

Εγώ πιο εύκολο βλέπω να ζητήσουμε από το Δήμο να αυξήσει την Δημοτική Αστυνομία,  να αγοράσει 2-3 αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ένα κόστος που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει . Μάλιστα, μπορούμε να βρούμε και χορηγούς γι' αυτό . Και με την παρουσία των αυτοκινήτων αυτών, να γίνεται μία περιπολία στην περιοχή και σε συνέργεια με αυτό που κάνουν οι κάτοικοι που είναι πολύ σημαντικό και ελπίζω να το κάνουμε με πολύ μεγάλη ασφάλεια έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε άλλου τύπου καταστάσεις,  να συνδράμουν προς αυτό. 




Εγώ αυτό βλέπω άμεσα. Και μεσομακροπρόθεσμα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει αυτή η απαξία και ο χλευασμός της πόλης μας. Να αλλάξουν πράγματα, η πόλη μας να γίνει καλύτερη. Γιατί όσο κατρακυλάει, και όταν λέω η πόλη μας εννοώ και τις Αχαρνές και τους Θρακομακεδόνες, ως ενιαίο Δήμο, όσο κατρακυλάει τόσο αισθάνεται κάποιος παραβατικός, ότι είναι εύκολο να έρθει εδώ να στήσει την εστία του και να το κάνει εδώ άνδρο και να ξεκινάει την παραβατική του συμπεριφορά. 

Έχουμε άλλωστε γνωστά στέκια παραβατικότητας που πρέπει να ελέγχθουν. Όμως η αλλαγή στην πόλη μας, δεν μπορεί ας πούμε... δεν μπορείς στην Λεωφόρο Θρακομακεδόνων να έχει κλειστά φώτα   και  να κυκλοφορούμε όλοι στα απόλυτα σκοτάδια. Δε γίνεται. Τι να κάνουμε; Δεν προβλέπεται πουθενά . 

Εγώ λοιπόν αυτό που λέω είναι ότι άμεσα πρέπει να ενεργοποιηθούμε σε αυτό το κομμάτι. Και μακροπρόθεσμα πρέπει όλοι μαζί να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης και πρέπει να πιέσουμε για να αλλάξουμε γιατί απ' ό,τι καταλαβαίνω αυτή τη στιγμή, η εικόνα της πόλης μας καταρρέει . 

Και αυτό μας συμπαρασύρει όλους. Προφανέστατα σε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε που χρειάζεται ως πολίτες είμαστε εδώ,  αν σε κάτι μπορούμε να βοηθήσουμε και ευρύτερα πάλι μπορούμε να συμμετέχουμε,  είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε προτάσεις από τους πολίτες και σε αυτούς που ειδικά έχουν ενεργοποιηθεί ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί ο χρόνος σήμερα είναι πολύτιμος για όλους και όλοι αυτοί οι πολίτες που έχουν ενσωματωθεί σε ένα δίκτυο βγαίνουν, ασχολούνται, κάνουν περιπολίες, στέλνουν μηνύματα στο facebook, επικοινωνούν μέσω Viber και μας ενημερώνουν όλους.

Χάνουν χρόνο πολύτιμο οικογενειακό,  προσωπικό, επαγγελματικό που όμως είναι χρήσιμος χρόνος για όλους μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αλλά να μην μείνουμε εκεί. Να συγκροτηθούμε να το κάνουμε  και να πάμε παρακάτω. Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας