Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ: ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ

"Καταπέλτης" ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης στην ημερίδα σχετικά με την εγκληματικότητα. Η τελευταία όπως υποστηρίζει  είναι και απόρροια του προβλήματος της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Τμημάτων. "Αστυνόμευση χωρίς αστυνομία δεν μπορεί να υπάρξει"




είναι το μήνυμα που έστειλε σε Κράτος και πολίτες θέλοντας να κάνει κατανοητό ότι η ρίζα του προβλήματος ποτίζεται από τη λειψανδρία των Τμημάτων.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ομιλία του:
Το πρόβλημα με την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική είναι τεράστιο. Η κατάσταση είναι γνωστή και στον τελευταίο κάτοικο. Επιπλέον η εγκληματικότητα λίγο-πολύ μας έχει ακουμπήσει όλους και ειδικότερα για το δήμο Αχαρνών σε ότι αφορά στο Σωματείο, σε κάθε μας παρέμβαση, σε κάθε μας συνάντηση επισημαίνουμε τη λειψανδρία που υπάρχει στη στελέχωση των Α.Τ. του δήμου Αχαρνών, αλλά και στον Αστυνομικό Σταθμό Θρακομακεδόνων.

Θέλω να σας πω ευθέως, χωρίς υπεκφυγές και χωρίς να "χαϊδεύω αυτιά"  ότι ουσιαστική αστυνόμευση δεν μπορεί να προσφέρει αφού είναι υποστελεχωμένος και με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να προσφέρει ουσιαστική ασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής εδώ των Θρακομακεδόνων.

Δυστυχώς όμως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αστυνόμευση χωρίς αστυνομία δεν μπορεί να υπάρξει. Τα άδεια κτίρια δεν αστυνομεύουν. Αστυνομεύουν οι αστυνομικοί. Ακόμα και σήμερα, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν καθημερινά αντί οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής να ενισχύονται, σε καθημερινή βάση, αστυνομικοί που δουλεύουν εδώ διατάσσονται να ενισχύουν υπηρεσίες του κέντρου των Αθηνών, σε φυλάξεις υποτιθέμενων στόχων, υποτιθέμενων επισήμων κ.ο.κ. Όλοι τα ξέρουμε.





Αστυνομική συνοδεία στην Ελλάδα δεν έχω μόνο εγώ και ίσως και η μάνα μου, μπορεί εν τω μεταξύ να έχει αποκτήσει. Θέλω να επισημάνω ότι ουσιαστική αστυνόμευση μπορεί να υπάρξει μόνο με ένα τρόπο: με ενίσχυση όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής με προσωπικό και μέσα. Άλλος τρόπος δυστυχώς δεν υπάρχει.

Όλοι γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά πιστέψτε με, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ασφάλεια αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία και την ευημερία και την προκοπή κάθε σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας. Δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό κράτος και αυτό σας το λέω εκ πείρας γιατί είμαι και στο συνδικαλιστικό όργανο το πανευρωπαϊκό και είμαι σε άμεση επικοινωνία και συναναστροφή με αστυνομικούς όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Δεν υπάρχει κανένα ευρωπαϊκό κράτος και αυτό το ζούμε και μέσα από τα γεγονότα των τελευταίων ετών, που η ασφάλεια να μην είναι η πρώτη προτεραιότητα.






Αναρωτιέμαι αν αυτά τα παραδείγματα από τα ευρωπαϊκά κράτη δεν φτάνουν στα αυτιά, αυτών που έχουν την ευθύνη των ζωών μας στα χέρια τους και καταλαβαίνετε τι εννοώ. Λύση όμως μπορεί να δοθεί εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση. Αντί αυτού μέχρι στιγμής, το μόνο που έχουμε δει είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακά παιχνίδια και τίποτα παραπέρα.

Ίσως όμως, δυστυχώς η Πολιτεία να μας θεωρεί πολίτες β' κατηγορίας και παιδιά ενός κατώτερου θεού. Αυτό το επιβεβαιώνει με τις πράξεις της και τις αποφάσεις της σε καθημερινή βάση. Δεν θέλω να κουράσω άλλο. Απλά θέλω να παρακαλέσω θερμά όλους τους ιθύνοντες και τους πολιτικούς παράγοντες που βρίσκονται σήμερα εδώ, να ενσκήψουν, και όχι μόνο, να ενσκήψουν πάνω σε αυτά τα μείζονα προβλήματα και να ασκήσουν πιέσεις ώστε να δοθούν πραγματικές λύσεις.

Δεν θέλουμε ούτε άλλα κούφια λόγια, ούτε υποσχέσεις, ούτε επικοινωνιακά τεχνάσματα γιατί εδώ μιλάμε για τις ζωές μας και την ασφάλεια των νοικοκυριών και των παιδιών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας