Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι κάτοικοι της οδού Αγίου Σπυρίδωνα, κοντά στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 8/4, ξεκίνησαν εθελοντικά δράση δενδροφύτευσης στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την εικόνα στη γειτονιά τους.






Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο κομμάτι όπου και πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση, υπάρχει η έγκριση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία πάρκου καθώς και παιδικής χαράς απέναντι από αυτό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, η απόφαση για τη δημιουργία πάρκου και παιδικής χαράς υπάρχει στα συρτάρια του δήμου εδώ και αρκετά χρόνια. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο παρακίνησε τους ανθρώπους της γειτονιάς να αναλάβουν δράση.

Με χρήματα που συγκέντρωσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι, αγόρασαν τριάντα δέντρα τα οποία και φύτεψαν στην περιοχή που όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν εδώ και είκοσι χρόνια "περιμένει" για να δημιοργηθεί το πάρκο.




Ο δήμος έστειλε τα απαραίτητα συνεργεία για την αποκομιδή των μπαζών από το χώρο και οι κάτοικοι έπιασαν αμέσως δουλειά. Σημαντική η συνεισφορά του δήμου και στο κομμάτι της δενδροφύτευσης αφού έστειλε σκαπτικό μηχάνημα και υδροφόρα που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.

Ωστόσο ακόμα πιο σημαντική ήταν η συμμετοχή των κατοίκων οι οποίοι πέρα από την αγορά των δέντρων χρησιμοποίησαν δικά τους εργαλεία κατά τη διάρκεια της δράσης.

Την διοργάνωση της δενδροφύτευσης, πραγματοποίησαν ο Μάκης Συρίγος, κάτοικος της περιοχής, Πρόεδρος της Τράπεζας Αίματος "Δέντρο Ζωής" καθώς και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Για την πόλη μας" μαζί με τον Σπύρο Θώμο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης.

Παρών στην δενδροφύτευση ήταν και ο κ. Παναγιώτης Γκίκας, αντιδήμαρχος Υποδομών και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Την δενδροφύτευση ακολούθησε τραπέζι με άφθονο φαγητό για τους συμμετέχοντες.

Και επειδή μία τέτοια πράξη είναι άξια συγχαρητηρίων εμείς θα τα δώσουμε ξεχωριστά σε κάθε έναν από αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν!

Συγχαρητήρια στους: Κλέντο  Αναστάσιο, Μαυρίδη Χαράλαμπο, Οικονόμου Βαγγέλη και  Τσεμιάδη Γιώργο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη δράση















Ρεπορτάζ: Κάλλη Λιότσικα- Στέλλα Καρρά





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας