Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ TOY ACHARNESBEAST ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΣΥΡΙΓΟΥ

Απάντηση στο δημοσίευμα του acharnesbeast, έδωσε η Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα στη δήλωση του Μάκη Συρίγου, σχετικά με την διοργάνωση του τουρνουά ποδοσφαίρου



για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων των σχολείων του δήμου Αχαρνών. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ένωση Γονέων σχετικά με το θέμα.

Κυρίες / Κύριοι,

Με αφορμή το δημοσίευμα της Δευτέρας 14 Απριλίου με τίτλο «Ξεκίνησε το τουρνουά ποδοσφαίρου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια Αχαρνών», στο οποίο με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι γίνεται αναφορά στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Αχαρνών από τον κ. Μάκη Συρίγο (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 18ου Δημ. Σχολείου Αχαρνών, εκλεγμένος αντιπρόσωπος του εν λόγω σχολείου στην Ένωσή μας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος), θεωρούμε ότι πρέπει να τοποθετηθούμε για χάρη της αντικειμενικής πληροφόρησης των αναγνωστών σας καθώς και της δικής σας, η οποία ας σημειωθεί ότι είναι αποτυπωμένη και στα πρακτικά μας.





 Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε αυτούσια την επιστολή αυτή.

Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση και η υλοποίηση ενός τουρνουά ποδοσφαίρου για τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας είναι θετική κίνηση και αξίζει την στήριξη όλων των φορέων.

Δεν είναι τυχαίο το ρητό των προγόνων μας: νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ !

Ως θεσμικός φορέας η Ένωση Γονέων δεν πρέπει να είναι, ούτε και είναι, στο απυρόβλητο ως προς την κριτική (καλόπιστη και μη). Να σας ενημερώσουμε ότι αυτό γίνεται πάντα στις Γενικές Συνελεύσεις μας και το Δ.Σ. απολογείται για τις πράξεις ή τις τυχόν παραλήψεις του.

Πράγματι ο κ. Μάκης Συρίγος, ως μέλος της Ομάδας Αθλητικών εκδηλώσεων της Ένωσης Γονέων Δήμου Αχαρνών, έφερε τον Ιούνιο 2013, πρόταση για διοργάνωση Τουρνουά ποδοσφαίρου για τους μαθητές των Σχολείων μας και το εισηγήθηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, καταθέτοντας μάλιστα προσφορά από την ιδιωτική Ακαδημία Ποδοσφαίρου "ALBICELESTE F.C."




Εφόσον αναλύθηκε διεξοδικώς από τα μέλη και τους αντιπροσώπους, καταλήξαμε σαν Δ.Σ. στα παρακάτω:

1ον Για λόγους αρχής –διαφάνειας να μας φέρει προσφορές και από άλλα αθλητικά σωματεία.

2ον Όλες οι πλήρες προσφορές να δοθούν γραπτά στο Δ.Σ. με όλα τα στοιχεία (πχ. αν θα υπάρχει
γιατρός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αν θα υπάρχει ασθενοφόρο, ποια θα είναι η τιμή ανά παιδί γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα κλπ).


3ον Εφόσον έχουμε όλες τις προσφορές να συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε την πιο  συμφέρουσα και καλύτερη (πάγια καταστατική διαδικασία των Δ.Σ μας), ώστε να προχωρήσουμε στην ενημέρωση των συλλόγων μας για τη διοργάνωση του τουρνουά.

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι το μέλος μας, κ. Μάκης Συρίγος, ανέφερε ότι δεν γνώριζε γιατί δεν ευδοκίμησε η προσπάθεια αυτή και συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πρέπει η Ένωση να βάλει μπρος τις μηχανές" ......κλπ .





Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν μας προσκόμισε άλλες προτάσεις όπως είχαμε συμφωνήσει αντιθέτως μάλιστα τον Ιανουάριο 2014 ζήτησε και πήρε πίσω από το Δ.Σ. την προσφορά που είχε φέρει.

Είναι κατανοητό λοιπόν ότι η Ένωση Γονέων δεν ήταν δυνατόν να αναλάβει την διοργάνωση του τουρνουά, όπως προτάθηκε, γιατί απλά δεν τηρήθηκαν τα αυτονόητα.

Αξίζει εδώ να διευκρινίσουμε/θυμίσουμε ότι την Ένωση Γονέων δεν την αποτελεί μόνο το επταμελές Δ.Σ. αλλά όλοι οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, οι οποίοι μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν, προτείνουν και υλοποιούν τις όποιες αποφάσεις του Δ.Σ., πάντα μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες και με γνώμονα το αντικειμενικό καλό των παιδιών μας.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η δήλωση αυτή του μέλους μας είναι τουλάχιστον ατυχής.

Ομάδα Τύπου & Επικοινωνίας
Ένωσης Γονέων Αχαρνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας