Με ένα άρθρο "γροθιά στο στομάχι" η εφημερίδα "Παρασκήνιο", ασχολείται με το θέμα της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική, άρθρο από το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει η μνεία στον πολύπαθο δήμο Αχαρνών ο οποίος μαστίζεται από διάφορες παραβατικές συμπεριφορές.
Παρακάτω απομονώσαμε τα κομμάτια εκείνα του άρθρου του Κώστα Παπαδόπουλου, της εφημερίδας "Π" που αφορούν στο Μενίδι και σας τα παραθέτουμε παρακάτω.
Η μαφία ελέγχει τις «φαβέλες»
Παρακάτω απομονώσαμε τα κομμάτια εκείνα του άρθρου του Κώστα Παπαδόπουλου, της εφημερίδας "Π" που αφορούν στο Μενίδι και σας τα παραθέτουμε παρακάτω.
Η μαφία ελέγχει τις «φαβέλες»
Στρατόπεδο «Καποτά»: Αν και έχουν περάσει 17 χρόνια από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας, περίπου 5.000 άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να διαμένουν στα λυόμενα τα οποία είχαν στηθεί –προσωρινά!– δίπλα στο Στρατόπεδο «Καποτά». Κάποιοι από αυτούς τους «φτωχοδιάβολους» είναι ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας, πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλό εισόδημα κ.ά. Οι περισσότεροι, ωστόσο, είναι μέλη συμμοριών που πήγαν εκεί γιατί τους βολεύει η κατάσταση της ανομίας και της σιωπής, κάτι σαν τις «φαβέλες» στη Βραζιλία! Γι’ αυτό και δεν είναι σπάνιο να συναντήσει κανείς αυτοκίνητα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ δίπλα στα παραπήγματα. Ο νόμος της μαφίας κυριαρχεί και εκεί, με πυροβολισμούς νύχτα και μέρα και δοσοληψίες με ναρκωτικά μπροστά στα μάτια πολιτών, που δεν μιλούν για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.
Μενίδι: Η περιοχή είναι ένα τεράστιο «παζάρι» ανταλλακτικών από κλεμμένα αυτοκίνητα και φορτηγά, τα οποία μέσα σε λίγες ώρες διαλύονται στις δεκάδες παράνομες «μάντρες». Ό,τι περισσεύει γίνεται σκραπ και πωλείται. Τίποτα δεν πάει χαμένο από συμμορίες Ελλήνων (κυρίως Τσιγγάνων) και Αλβανών, καθώς οι Ρωσοπόντιοι και οι Γεωργιανοί προτιμούν το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων. Στην περιοχή της Αυλίζας εντοπίζεται, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας, με τους κατοίκους να είναι τρομοκρατημένοι και τους αστυνομικούς, όποτε κλήθηκαν να επιχειρήσουν στην περιοχή, να έρχονται αντιμέτωποι με πυρά ακόμη και από τις… ταράτσες των κτηρίων!
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ως δικό μας σχόλιο ότι ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, πολλές συσκέψεις επί συσκέψεων έχουν γίνει, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σύλλογοι και κάθε λογής κίνηση προκειμένου να επικοινωνηθεί το μήνυμα πως οι Αχαρνές δεν αντέχουν άλλο στους κόλπους τους την εγκληματικότητα. Αγανακτισμένοι κάτοικοι ευελπιστούν σε ένα καλύτερο αύριο που υπόσχονται δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι... Η εικόνα όμως όσα χρόνια κι αν περάσουν δυστυχώς παραμένει ίδια... Κάποιοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους; Κάποιοι απλώς δεν πράττουν όπως θα έπρεπε; Κάποιοι φωτογραφίζονται παρέα με υπουργούς και βουλευτές μόνο για το θεαθήναι; Ας ελπίσουμε κάποτε η κατάσταση να αλλάξει...