Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Στο Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού θα κρατηθούν για ακόμη τρεις μήνες οι οχτώ Τούρκοι

Μπορεί η απόφαση του Αρείου Πάγου να έκρινε πως οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί είναι πλέον ελεύθεροι όμως θα χρειαστεί να κρατηθούν για περίπου τρεις ακόμη μήνες στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους διοικητικά μέτρα εν όψει της διαδικασίας χορήγησης ασύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής είχε ζητήσει να τους επιβληθεί εξάμηνη κράτηση, από την οποία έχουν ήδη εκτίσει τους 3 μήνες.
Η εισαγγελέας εκδόσεων πάντως  Μαρία Μαλούχου με παραγγελία της, την οποία θα κοινοποιήσει και στον Υπουργό Δικαιοσύνης,  θα ζητήσει την άρση της κράτησής τους, με την προϋπόθεση ότι δεν κρατούνται για άλλο λόγο.
Ο νόμος περί ασύλου, δίνει αυτή τη δυνατότητα κράτησης έως 18 μήνες για λόγους εθνικού ή δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για λόγους προσωπικής ασφάλειας των αιτούντων άσυλο.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ Α.Τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ;
Οι «8» βρίσκονται σε δύο ειδικά διαμορφωμένα κελιά, χωρητικότητας 10 ατόμων. Ο λόγος που μεταφέρθηκαν εκεί είναι επειδή πρόκειται για ένα νέο κτίριο με τα κρατητήρια να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα, σε αυτά δεν υπάρχουν άλλοι κρατούμενοι.

Ένας ακόμη λόγος που επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τόπος είναι επειδή πρόκειται για προστατευμένο χώρο, καθώς υπάρχει φόβος για επεισόδια από Τούρκους που κατοικούν στην Αθήνα ή και για προβοκάτσιες.