Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τα Μοντεσσοριανά Σχολεία

Πιστοί στο ραντεβού ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, οι μαθητές, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί και η διοίκηση του Δημοτικού Σχολείου Μοντεσσοριανών και του Γυμνασίου "Παιδαγωγική Πρωτοπορία",
προσέφεραν και φέτος στον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό διατακτικές αγορών που προέρχονται από μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar των σχολείων, προκειμένου να αποδοθούν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών.

Αντιπροσωπεία των μαθητών των σχολείων, συνοδευόμενα από τον Διευθυντή των Μοντεσσοριανών Σχολείων και του Γυμνασίου "Παιδαγωγική Πρωτοπορία" κ. Αθανάσιο Ζαχόπουλο συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αχαρνών και  παρέδωσαν τις διατακτικές αγορών.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ευχαρίστησε τους μαθητές και τον Διευθυντή των εκπαιδευτηρίων, τονίζοντας ότι η πράξη αλληλεγγύης των μαθητών, πέρα από το γεγονός ότι θα βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη και στερούνται βασικά αγαθά στην καθημερινότητά τους, αποτελεί και μια συμβολική και υποδειγματική πράξη για όλους μας και δήλωσε τα εξής:
"Η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι μια σπουδαία πράξη που δίνει στην κοινωνία μας πολλαπλά μηνύματα ανθρωπιάς και αξιών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η κοινωνία των Αχαρνών ανταποκρίνεται και έχει να επιδείξει πλήθος ενεργειών που στηρίζονται, στην αλληλεγγύη, την προσφορά, τη χορηγία και τον εθελοντισμό. Όλες αυτές οι πράξεις σε συνδυασμό με τις δικές μας προσπάθειες έχουν σαν σκοπό, οι συμπολίτες μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι, και ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες."

Για άλλη μία χρονιά τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μοντεσσοριανά που βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη με πρωτοβουλία τους προσέφεραν στον Δήμο Αχαρνών μέρος των χρημάτων που συγκέντρωσαν από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι τους με σκοπό την ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Μαθητές από το Δημοτικό των Μοντεσσοριανών και το Γυμνάσιο της Παιδαγωγικής Πρωτοπορίας επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Ζαχόπουλο για να παραδώσουν τις δωροεπιταγές με τις οποίες οι οικογένειες με οικονομικά προβλήματα θα μπορέσουν να ψωνίσουν τα απαραίτητα.

Με συγκίνηση ο Δήμαρχος Αχαρνών ευχαρίστησε και συνεχάρη τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους, καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που κατευθύνουν τα παιδιά στον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Τέτοιες κινήσεις ιδιαιτέρως από μικρά παιδιά είναι αξιέπαινες ειδικά στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις δωροεπιταγές που παρέδωσαν οι μαθητές στον Δήμο Αχαρνών, μέρος των χρημάτων που συγκέντρωσαν έχουν παραδοθεί και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο "Φλόγα".αρνές.