Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Στο Δήμο Αχαρνών ρίχνει την ευθύνη για τη μη λειτουργία του Βαμβακάρειου Ιδρύματος το αρμόδιο υπουργείο

Με μία ανάρτηση η οποία εγείρει πολλά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις τελικά των ιθυνόντων για την λειτουργία του Βαμβακάρειου Ιδρύματος η δημοτική παράταξη "Για την Πόλη μας" παραθέτει έγγραφο το οποίο αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η ευθύνη για τη μη λειτουργία του Βαμβακάρειου Ιδρύματος, δεν βαραίνει κανέναν άλλο πάρα μόνο
τον ίδιο το Δήμο ο οποίος έως σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στην επικαιροποίηση της απόφασης 120/2014 που του ζητήθηκε προκειμένου να επαναπροωθηθεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος τροποποίησης της συστατικής πράξης του ως άνω Ιδρύματος.

Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση της δημοτικής παράταξης "Για την Πόλη μας" καθώς και το σχετικό έγγραφο του αρμόδιου υπουργείου:

Το τελευταίο διάστημα αρκετή κουβέντα έχει παραχθεί σχετικά με την καθυστέρηση λειτουργίας του Βαμβακάρειου Ιδρύματος που βρίσκεται στην Αυλίζα.

Σε αυτή την ανακίνηση του θέματος δεν μπορεί να μην σχολιαστεί θετικά η πρωτοβουλία της Αντικαρκινικής Αχαρνών να ευαισθητοποιήσει φορείς και πρόσωπα ώστε ο καθένας να συμβάλλει από τη θέση του στη λειτουργία του ιδρύματος.

Την ίδια στιγμή, σε γνώση του Δήμου Αχαρνών και της Αρωγής είναι η σχετική επερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ευη Χριστοφιλοπούλου  προς τον αρμόδιο Υπουργό, αναφορικά με τις αιτίες της καθυστέρησης λειτουργίας του Βαμβακάρειου Ιδρύματος.

Στην απάντηση του, μεταξύ άλλων ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης,  στις 21 Νοεμβρίου 2016, αναφέρει:"Στις 23-12-2015,  - δηλαδή πριν ένα χρόνο – ζητήθηκε από το Δήμο Αχαρνών να προβεί σε επικαιροποίηση της 120/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και συμπληρωματικά στοιχεία, προκειμένου να επαναπροωθηθεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος τροποποίησης της συστατικής πράξης του ως άνω Ιδρύματος,στο οποίο έως σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί.




"Η απάντηση του Υπουργού γεννά ερωτήματα όπως:1. Ποια είναι τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητούνται και δεν έχουν αποσταλεί ή δεν έχουν υλοποιηθεί;2. Η απόφαση επικαιροποίησης (89/2016) που ελήφθή από το Δημοτικό Συμβούλιο τον παρελθόντα Ιούνιο εστάλη ποτέ στο Υπουργείο;
Η απάντηση του Υπουργού, αφήνει έκθετη τη Δημοτική Αρχή με τον τρόπο που έχει συνταχθεί. Την ώρα που με πρωτοβουλία όχι τους Δήμου ή του ΝΠΔΔ Αρωγή, συνασπίζονται δυνάμεις για να λειτουργήσει το Βαμβακάρειο, ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε ενημέρωση δημόσια.

Ποια ειναι τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν υλοποιηθεί και ποιες ειναι οι αιτίες αυτής της καθυστέρησης;

Τέλος, γνωρίζοντας τα επιθετικά αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής, θα παρακαλούσαμε να προβεί στις αναγκαίες ενημερώσεις προς τους δημότες της πόλης μας και προς τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες και να μην απαντήσει με το γνωστό ύφος στο ερώτημα μας που καθίσταται εύλογο μετά τις ευθύνες που τις επιρρίπτει ο Υπουργός.