Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Για την πόλη μας: Μείζον πολιτικό θέμα η διαμάχη Δημάρχου- Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Τις τελευταίες ημέρες, έχει προκύψει ένα μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης για το Δήμο Αχαρνών, που αφορά στην χρήση της υπογραφής της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαριτίδη από τις υπηρεσίες του Δήμου, προφανώς κατ’ εντολήν τοχωρίς τη συναίνεσή της.
Ως παράταξη, δεν στεκόμαστε απλώς στην παράνομη ή όχι χρήση μιας υπογραφής, που έτσι κι αλλιώς, αν έχει συμβεί αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αυτό αφορά τα πρόσωπα και τη μεταξύ τους σχέση και ίσως τη δικαιοσύνη.

Εξετάζουμε τις εξελίξεις με απόλυτα θεσμκό τρόπο. Μας απασχολεί που δυστυχώς για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνονται όσα διαπιστώνουμε όλα τα χρόνια διοίκησης Κασσαβού για τον τρόπο που την ασκεί. Με όχημα την κακώς εννοούμενη "εξουσία" του, ο Δήμαρχος από την αρχή της θητείας του έχει επιλέξει να καταπατά τις αρμοδιότητες όλων των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου και να απαξιώνει τα μέλη τους. Δεν μας ξαφνιάζουν λοιπόν καθόλου όσα καταγγέλει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που απλά επιβεβαιώνουν την εν γένει αυταρχική διοίκηση από ένα και μόνο πρόσωπο. Τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Με απλά λόγια, ο Δήμαρχος κ. Κασσαβός, έχει ορίσει τον εαυτό του ως τον μόνο που μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και γι' αυτό χρησημοποιεί κάθε μέσο για να τις υλοποιεί. Οσες φορές για τυπικούς λόγους απαιτούνται αποφάσεις συλλογικών οργάνων, όπως από την οικονομική επιτροπή ή από το δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος μετέρχεται κάθε μέσου, ώστε να πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

Όλοι πλέον, στον Δήμο Αχαρνών ξέρουν καλά τι συμβαίνει. Τη μονοκρατορία του Δημάρχου, στηρίζουν φανατικά 2-3 εκλεγμένοι ή μη - σωστά δεκανίκια  - που ακολουθούν πιστά τις εντολές του.

Εν προκειμένω, η συνεδρίαση της Τρίτης, με δεδομένη την ενημέρωση της Προέδρου του ΔΣ, κας Χαριτίδη, καθίσταται άκυρη και παράνομη κάθε προσπάθεια υλοποιήσης της.

Η παράταξη "για την πόλη μας", φυσικά δεν θα παραστεί σε μια συνεδριάση που στερείται νομιμότητας.

Δυστυχώς όμως ... είναι η ώρα που ταιριάζει απόλυτα η παροιμία: "Όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια, εν προκειμένω οι δημότες." 
υ Δημάρχου κ. Κασσαβου, αλλά