Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αχαρνών μίλησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αχαρνείς- Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση", Οδυσσέας Καμπόλης. Διαβάστε παρακάτω τα όσα αναφέρει για τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τις Αχαρνές.



Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (της 27-07-2017) ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ, κατά τη διάρκεια ανακοίνωσής μου, για ορισμένες ενέργειες που έπρεπε να έχουν γίνει, από πλευράς του δήμου μας, ΧΘΕΣ:
«1. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:
-Πλήρης και ορθή σύνθεση και λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 16 του Ν. 2713/1999.
-Εμπλουτισμός της ιστοσελίδας του δήμου που παραπέμπει στο εν λόγω συμβούλιο με το γραπτό έργο, τα πορίσματα, τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις που έχουν συνταχθεί από της συστάσεώς του μέχρι και σήμερα, καθόσον στη σχετική ιστοσελίδα φαίνεται μηδενικό έργο (πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει συνεδριάσει μόνο 6 φορές, στις 16/7/2012, 5/3/2013, 15/4/2013, 13/6/2016, 19/9/2016, 15/11/2016 και 22/5/2017, φέρεται δε να έχει ΜΗΔΕΝ Εισηγήσεις και μόλις 2 ολιγόλογες Αποφάσεις του 2013 χωρίς κανένα απολύτως επιστημονικό-επιχειρησιακό χαρακτήρα).
-Απολογισμός πεπραγμένων του συμβουλίου για τους 2 τελευταίους μήνες και συνεδρίασή του από τούδε και στο εξής ανά μήνα, τουλάχιστον (για απολογισμό της αποδοτικότητας των μέτρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη).
-Πρόσληψη από τον δήμαρχο ειδικού συμβούλου εγκληματολόγου ή κοινωνικού λειτουργού με εμπειρία στην τοπική εγκληματικότητα και με τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο.
2. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΟΤΑ):
-Διαφάνεια και ενημέρωση των δημοτών για την οικονομική κατάσταση και κυρίως για τα χρέη που έχει επωμιστεί ο δήμος εξαιτίας των πολλών τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων απαλλοτριώσεων και για την αναγκαιότητα της κάθε μιας απ’ αυτές (ιδίως γι’ αυτές άνω των 300.000 ευρώ), για τη σημερινή κατάσταση της Τράπεζας Γης, καθώς και για το θέμα της καταγραφής της δημοτικής περιουσίας.
-Ενημέρωση των δημοτών για την έκτακτη επιχορήγηση των 11 εκ. ευρώ που πήρε ο δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών (ποιες οφειλές εξοφλήθηκαν ή πρόκειται να εξοφληθούν με το συγκεκριμένο ποσό;)
-Πρόσληψη από το δήμαρχο ειδικού συμβούλου - οικονομολόγου με διδακτορικό και εμπειρία σε οικονομικά θέματα ΟΤΑ (υπάρχουν πολλοί άνεργοι με αυτά τα προσόντα) για παρακολούθηση και βοήθεια επί του θέματος του Παρατηρητηρίου και για τη σύνταξη μελέτης που θα περιέχει τον οδικό χάρτη εξόδου του δήμου από το οικονομικό τέλμα που βρίσκεται σήμερα.
-Και μιας και μιλάμε για οικονομικά θέματα, τι εξελίξεις υπάρχουν με το θέμα των Ελεγκτών Εσόδων-Εξόδων; Η Ταμειακή Υπηρεσία έχει στελεχωθεί με τη συγκεκριμένη και απαραίτητη εκ του νόμου ειδικότητα; Απ’ ότι γνωρίζουμε έχει μόνο Διοικητικούς, Χειριστές Η/Υ και Χειριστές Μηχανογράφησης. Γιατί απουσιάζει η συγκεκριμένη ειδικότητα από την Ταμειακή Υπηρεσία, τη στιγμή που υπηρετούν στο Δήμο 2 υπάλληλοι με αυτή την ειδικότητα; Οι Ελεγκτές Εσόδων-Εξόδων θα συμπεριληφθούν στο Οργανόγραμμα των Υπηρεσιών του Δήμου και πότε επιτέλους; Τι δικαστικές εξελίξεις έχουμε στο επίμαχο θέμα;




3. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
-Απαιτούνται γραπτά υπομνήματα και μελέτες προς την Περιφέρεια, μελέτες ώριμες για να προχωρήσουν δημοπρατήσεις έργων από ΕΣΠΑ και να έρθει η ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Δήμου σχετικά ΣΥΝΤΟΜΑ και με δεσμευτικό (και για τα δύο μέρη) ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.
-Και μιας και μιλάω για ΑΝΑΠΤΥΞΗ που θα αντισταθμίσει-αν όχι ξεπεράσει-τα δύο σοβαρότατα προβλήματα του Δήμου, την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΚΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (προβλήματα αλληλένδετα) ερωτώ τα εξής: Ποιες μελέτες ποιων έργων έχουν κατατεθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην Περιφέρεια και ποιες απ’ αυτές είναι ώριμες; Ποια μεγάλα έργα ΕΣΠΑ στο Δήμο μας έχουν προγραμματιστεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα;
4. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Που βρισκόμαστε; Θα βρει την πόλη μας και άλλη συμφορά; Γιατί δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί η μελέτη αγωγού ομβρίων Σ1 και δεξαμενής ανάσχεσης Π/Υ 600.000 ευρώ; Το ακούμε από το 2015, έχουν περάσει 2 χρόνια. Πείτε μας τι προβλήματα υπάρχουν και καθυστερεί. Επιπλέον, μόνο αυτή τη μελέτη περιμένουμε από πλευράς αντιπλημμυρικής προστασίας; Τι άλλα έργα ή μελέτες έργων έχουν επεξεργαστεί/προωθηθεί από πλευράς δήμου;




5. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ-ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Κι επειδή η ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Δήμου, η ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, θα αντιμετωπίσει, σε κάποιο βαθμό, και το πρόβλημα της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ και θα δώσει κάποια ώθηση για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του Δήμου Αχαρνών, θέλω να ρωτήσω και για την πρόοδο του ΕΠΑνΕΚ, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία». Το ΕΠΑνΕΚ έχει 2 ΔΡΑΣΕΙΣ, το ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ για το οποίο στις 7 Ιουλίου δημοσιεύθηκε ο κατάλογος δυνητικών δικαιούχων και η βαθμολογική κατάταξη όλων των επιχειρηματικών σχεδίων στον τομέα της αναβάθμισης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές. Γι’ αυτό θα χρηματοδοτηθούν. Είσαστε σε θέση ως δημοτική αρχή να έχετε ΕΙΚΟΝΑ ποιες απ’ αυτές τις μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται στο δήμο μας και τι μέλλει γενέσθαι με αυτές; Επιπλέον, υπάρχει και η 2η ΔΡΑΣΗ του ΕΠΑνΕΚ, η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που αφορά χρηματοδότηση της προσαρμογής εργαζομένων επιχειρήσεων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις. Δυνητικοί δικαιούχοι σε αυτή τη ΔΡΑΣΗ είναι οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1-1-2014 έως την ημερομηνία προκήρυξης της ΔΡΑΣΗΣ αυτής. Με αυτή τη ΔΡΑΣΗ τι γίνεται; Το θέμα είναι κρίσιμο και απαιτείται αναλυτική ενημέρωση των ενδιαφερομένων συνδημοτών μας.
6. ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ:
-Σύμφωνα με Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, της 23-5-2017, συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και απεφάνθη ότι όλα βαίνουν καλώς. Όμως οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα (μάλλον δικαιολογημένα γιατί κατοικούν σε «ευαίσθητη» περιοχή) ανησυχούν μεσούσης της εντατικής αντιπυρικής περιόδου. Θέλουν να τους διαβεβαιώσετε ότι έχει συνδεθεί κατάλληλα το σύστημα πυρόσβεσης με την ΕΥΔΑΠ ώστε να λειτουργεί αυτόματα (βέβαια, λειτουργεί από δεξαμενή νερού, κάτι το οποίο δεν εξασφαλίζει την πυρόσβεση). Επίσης, στην οδό Σιατίστης το υπάρχον αντλιοστάσιο λειτουργεί; Η αντλία έχει επισκευαστεί; Η γεώτρηση εντός της πλατείας και οι πυροσβεστικές φωλιές έχουν επισκευαστεί; Ποιος τις έλεγξε και πότε τελευταία φορά; Θέλουν έγκυρες και ασφαλείς απαντήσεις γιατί νιώθουν ότι κινδυνεύουν.
-Τέλος, απαιτείται ενημέρωση των κατοίκων των Θρακομακεδόνων για τις νεώτερες εξελίξεις σχετικά με τη λεωφορειακή γραμμή 724, καθώς και για το θέμα του Α.Σ. Θρακομακεδόνων, ζητήματα για τα οποία, ως Δημοτική Παράταξη, έχουμε αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, κι εμείς, οι «ΑΧΑΡΝΕΙΣ».
ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας