Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ:ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ Λ. ΤΑΤΟΪΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Τις σοβαρές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για τις φωτιές στη Λεωφόρο Τατοΐου και το Σκοπευτήριο Αχαρνών οι οποίες, όπως αναφέρει, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με τα κατάλληλα μέτρα πυροπροστασίας και τη μέριμνα του Δήμου για προληπτικούς καθαρισμούς των οικοπέδων και των ελεύθερων χώρων αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αχαρνών. Επισημαίνει ακόμα ότι οι δύο φωτιές απείλησαν σπίτια λαϊκών οικογενειών.



Όπως υπογραμμίζει «τα δύο αυτά περιστατικά φέρνουν στο προσκήνιο τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής για τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε μέσα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, την αποδυνάμωση της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής στο όνομα της “δημοσιονομικής πειθαρχίας”. Με τις πολιτικές επιλογές τους προωθούν την εμπορευματοποίηση της γης, ενθαρρύνουν τους καταπατητές, ανοίγουν την όρεξη στα μονοπώλια. Αφήνουν το δάσος, τις υποδομές, τις λαϊκές περιουσίες πλήρως εκτεθειμένα στο ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης φωτιάς».

Ειδικότερα για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αναφέρει:




«Οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου όπως και η σημερινή Δημοτική Αρχή στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική με πράξεις:

Από τη μία ο Δήμαρχος και η παράταξή του αποφεύγουν να απαντήσουν στην από 27/6/2017 ερώτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με την οποία ζητάμε αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα πυροπροστασίας που έχει λάβει ο Δήμος.




Από την άλλη, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο φέρνουν για έγκριση τη νομιμοποίηση της οικιστικής ανάπτυξης στους πρόποδες της Πάρνηθας ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πατώντας στους δασοκτόνους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και στα κενά που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και της Περιφέρειας. Δεν διστάζουν μάλιστα να προχωρήσουν ακόμη και χωρίς εισήγηση και να καταψηφίσουν την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που ζητούσε αναβολή και περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Ο εργαζόμενος λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του, να γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκησης της Περιφέρειας, αλλά και τις παρατάξεις και τα κόμματα που υπερασπίζονται, αγιοποιούν και παρουσιάζουν σαν μονόδρομο για το λαό, την αντιλαϊκή πολιτική.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να παλέψουν για σύγχρονη αντιπυρική - αντιπλημμυρική - αντισεισμική θωράκιση, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τις λαϊκές οικογένειες».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας