Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ι. ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του συντοπίτη μας βουλευτή Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Δέδε σχετικά με το νομοσχέδιο για την υγεία το οποίο συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής.



Την αναμενόμενη αντιπαράθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με καθεστωτικές λογικές ενός βαθιά ριζωμένου συστήματος στη Δημόσια Υγεία, από το Γενάρη του 2015 επεσήμανε κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο βουλευτής Αττικής κ. Γιάννης Δέδες στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις αρνητικές συνέπειες που είχε για το κοινωνικό σύνολο, ένα απαξιωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Ο σχεδιασμός φιλολαϊκών πολιτικών, δεν είναι απλά το κίνητρο για μια γνήσια αριστερή κυβερνητική παρέμβαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δέδες, υπογραμμίζοντας ταυτόχροναπως η περίθαλψη και η υγειονομική κάλυψη2,5 εκατ. ανασφάλιστων συμπολιτών μας με την καθιέρωση του Ν. 4368/2016σε συνδυασμό με άλλα μέτρα στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών αποτέλεσε ηθική υποχρέωση καικρίσιμοσταθμόγια το κυβερνητικό έργο.

Ο κ. Δέδες κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σπεύδει καχύποπτα να επιπλήξει κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, αντιπαλεύοντας κάθε θετικό μέτρο που προωθείται προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων του ελληνικού λαού.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την ομιλία του Ι. Δέδε:

«Αφήνουμε το πολιτικό μας στίγμα και μια σημαντική παρακαταθήκη για όλους, ασθενείς και προσωπικό υπηρεσιών υγείας με το παρόν νομοσχέδιο», επισημαίνοντας το σκοπό ενός άρτια οργανωμένου πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας μέχρι το θεραπευτικό του σκέλος και την αποκατάσταση με την υποβοήθηση της ομάδας υγείας.




Εν συνεχεία, οκ. Δέδες εξήγησε ότι η κυβερνητική παρέμβαση αλλάζει το κέντρο περιστροφής του όλου συστήματος από ιατροκεντρικό σε ανθρωποκεντρικό, αποτυπώνοντας έτσι, το ιδεολογικό πρόσημο της Αριστεράς εν γένει στη Δημόσια Υγεία.

Επιπλέον, ο βουλευτής Αττικής αναφέρθηκε στην καινοτόμο δημιουργία 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 75 πόλεις που θα καλύψουν -άμεσα- αστικό πληθυσμό 2.300.000 κατοίκων και θα στελεχώνονται από γενικό ιατρό, παθολόγο, παιδίατρο, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς,υπολογίζοντας συνολικά, 3.000 λειτουργούς υγείας.

«Να εμβαθύνουμε ως κοινωνία και ως πολιτεία γενικότερα, στο μείζον θέμα της Αγωγής Υγείας και ιδιαίτερα, στο θέμα που ταλανίζει, ακρωτηριάζει και ευτελίζει την ελληνική κοινωνία, το θέμα των τροχαίων δυστυχημάτων στο οποίο, έχουμε τα πρωτεία», αναδεικνύονταςταυτόχρονα την αναγκαιότητα εμπέδωσης της Πρόληψης στην ελληνική κοινωνία για θέματα όπως, ηκυκλοφοριακή αγωγή, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, η στοματική υγιεινή, η σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή.




Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Αττικής υπογράμμισε τον προσανατολισμό του Υπουργείου Υγείας να υπηρετήσει τον πολίτη -εντός αυτού του ασφυκτικού οικονομικού πλαισίου- αγκαλιάζοντας τις κοινωνικές ανάγκες με γνώμονα το σχέδιοθωράκισης και εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι σε αυτή την προσπάθεια, δεν αρμόζει πολιτική μικροψυχία, ενώ απαιτείται συστράτευση και σύνθεση ιδεών, εμπειριών και κοινών δράσεων για την επίτευξη του εθνικού αυτού, στόχου της δημόσιας Υγείας στη χώρα μας!



ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΔΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ