Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΡΩΤΑΕΙ Ο Π. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Σοβαρά ερωτήματα θέτει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Δύναμη" Παναγιώτης Γρηγοριάδης σχετικά με τους κινδύνους πλημμυρών και πυρκαγιών στο δήμο Αχαρνών. Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου...



Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο δήμος μας έρχεται αντιμέτωπος αφενός με τις πλημμύρες και αφετέρου με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Τα δύο αυτά προβλήματα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και χρήζουν υπεύθυνης αντιμετώπισης, η οποία θα καθιστά υπόλογους το Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, στους οποίους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες των Αχαρνών, την τύχη της πόλης.

Κανόνας για την αντιμετώπιση τους είναι ο κατάλληλος σχεδιασμός, ο κατάλληλος συντονισμός, τα κατάλληλα μέσα και η αποτελεσματική αντιμετώπιση.




Ο προγραμματισμός σημαίνει ότι οδηγούμαστε βάσει σχεδίου αλλά και από τις εμπειρίες, τα λάθη του παρελθόντος και τις παραλήψεις στην αποφυγή μίας καταστροφής.

Ο συντονισμός σημαίνει πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να λειτουργούν βάσει σχεδίου και να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας ώστε ο καθένας να παίξει το ρόλο του την κατάλληλη στιγμή.

Τα κατάλληλα μέσα παίζουν σημαντικό ρόλο και θα πρέπει να συντηρούνται και να βρίσκονται στη διάθεσή μας ανά πάσα στιγμή για να αντιμετωπίσουμε το εκάστοτε περιστατικό.




Η αποτελεσματική αντιμετώπιση έχει να κάνει με το χρόνο αντίδρασης έτσι ώστε το πρόβλημα που θα προκύψει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει καθώς τότε οι πιθανότητες ολοκληρωμένης και επιτυχούς αντιμετώπισης είναι σαφώς πολύ περισσότερες από το να δράσεις ετεροχρονισμένα.

Η ερμηνεία όλων των παραπάνω είναι μία και πολλή συγκεκριμένη: να δημοσιοποιηθούν τα σχέδια και τα μέσα που έχει ο Δήμος και να γνωστοποιηθεί το ποσοστό ετοιμότητας του ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες με ποιο τρόπο είναι έτοιμος να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας