Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ


Τις απόψεις του για το θέμα των βασιλικών κτημάτων που αποτελούν περιουσία των Μενιδιατών επαναφέρει με άρθρο του ο συντοπίτης μας Παναγιώτης Σιδέρης, Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την επιστολή του.



Έχοντας μεγαλώσει στο δήμο Αχαρνών είχα την τύχη να γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ομορφιές αυτού του τόπου που συνδέονται άμεσα και με την ιστορία του. Τα βασιλικά ανάκτορα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας αλλά και αναπόσπαστο περιουσιακό στοιχείο του δήμου αφού το μεγαλύτερο κομμάτι της έκτασης των 42.000 στρεμμάτων προήλθε από δωρεές Μενιδιατών.

Όποιος επισκέπτεται δε την περιοχή μαγεύεται από την φυσική ομορφιά της η οποία είναι μοναδική σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας, των ενδημικών και ξενικών ειδών χλωρίδας αλλά και των σπάνιων και απειλούμενων ειδών πανίδας.

Οι δημότες των Αχαρνών ουδέποτε αποδέχτηκαν το γεγονός ότι τα βασιλικά ανάκτορα θα μπορούσαν να περιέλθουν σε άλλο δήμο. Οι υπόγειες διαδικασίες που έγιναν ερήμην των πολιτών αφού δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς την πλευρά τους όχι μόνο θίγει την ιστορικότητά των βασιλικών ανακτόρων αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μεγάλη ασέβεια απέναντι στους Μενιδιάτες που διέθεσαν τις περιουσίες τους για τη δημιουργία αυτού του παραδεισένιου τοπίου.




Γι αυτό το λόγο απαιτούμε την άμεση επιστροφή των βασιλικών κτημάτων στην κυριότητα του δήμου Αχαρνών όπου και ανήκουν και που παράτυπα και παράνομα άρπαξαν μη γνωρίζοντας ότι οι Μενιδιάτες ποτέ δεν θα επέτρεπαν αυτή την υφαρπαγή.

Εμείς ως πολίτες αυτού του δήμου μαζί με την εκάστοτε δημοτική αρχή αλλά και όλους τους παράγοντες αυτής της πόλης οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και έχουμε χρέος να παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Παναγιώτης Σιδέρης

Επιχειρηματίας