Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Σύλλογος κατά της Εγκληματικότητας & των Ναρκωτικών: Αυτές είναι οι προτάσεις που συζητήθηκαν με το Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων του «Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών στο Δήμο Αχαρνών» με τον Γ.Γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Δ. Αναγνωστάκη, την Τρίτη 04/07/2017 κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις και οι ενέργειες που αφορούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και σε συναρμόδια Υπουργεία, για την αποτελεσματικότερη και άμεση πάταξη της εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν
τα εξής θέματα, τα οποία τίθενται παρακάτω ενδεικτικά :




α. Άμεση παρέμβαση της αστυνομίας για την παρεμπόδιση αυξημένης κινητικότητας τοξικοεξαρτημένων, που χρειάζονται άμεση περίθαλψη, στις αφετηρίες των Λεωφορείων, στους σταθμούς του Προαστιακού και κλιμάκια ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
β. Ενίσχυση της αστυνόμευσης και εντατικοποίηση των ελέγχων και των επιχειρήσεων για την εμπορία-διακίνηση ναρκωτικών, την ηχορύπανση, την οπλοχρησία - οπλοφορία.
γ. Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του εξοπλισμού και των οχημάτων στα Τμήματα και τη Διεύθυνση της Αστυνομίας.
δ. Εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας ΠΡΟ.ΠΟ και Δήμου Αχαρνών και συγκεκριμένα τη δέσμευση των δύο πλευρών, όσο αφορά την μετεγκατάσταση και δημιουργία ενός πολυδύναμου Αστυνομικού τμήματος στο σχολικό κτίριο της Αυλίζας.
ε. Τροποποίηση της διάταξης περί διατάραξης (ηχορύπανση).




στ. Μόνιμος Εισαγγελέας στο Δήμο Αχαρνών.
Κατέστη σαφές και από τις δυο πλευρές ότι η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο Δήμο Αχαρνών μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην καθημερινότητα των πολιτών, μέτρο το οποίο προβλέπεται και πρέπει να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η καθημερινότητα δείχνει ότι υποθέσεις, όπου αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα προσοχή, επιμονή, βούληση, αποφασιστικότητα και σθένος, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να υπάρξει σημαντικότατο έργο στην πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στη διασφάλιση της τάξης και ασφάλειας των πολιτών.
Τέλος, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Δήμαρχος, προσωπικά, πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δίπλα στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών του Δήμου Αχαρνών δίνοντας λύσεις.
Η διαρκής εγρήγορση, η αλληλεγγύη, η ενεργοποίηση και η οργανωμένη κινητοποίηση ΟΛΩΝ μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Δήμο Αχαρνών.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ............
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ Η ΛΥΣΗ!!