Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΑΧΑΡΝΕΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ GREXIT ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ...

Ακολουθεί δελτίο Τύπου της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών- Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/11 στο Δημαρχείο Αχαρνών η εκδήλωση – συζήτηση που συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κύριο Δημήτρη Παπαδημούλη. Θέμα της εκδήλωσης ήταν: Η πρόκληση της μετα-μνημονιακής Ελλάδας και οι αλλαγές στην Ευρώπη.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες, καθώς και ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την αγαστή συνεργασία που είχε κατά το παρελθόν ο ίδιος με τον κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. Επίσης παρόντες ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος Ιωάννα Τσούπρα, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αχαρνείς» Οδυσσέας Καμπόλης, οι Πάνος Ροδάκης, Αχιλλέας Ρουσιάκης και Άγγελος Γκόγκογλου μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Μπεχράκης, καθώς και μέλη της ΝΕ και συντονιστές από Οργανώσεις Μελών γειτονικών δήμων.

«Το 2015 διαπραγματευτήκαμε σκληρά, απέναντι σε ανηλεή προπαγάνδα, κινδυνολογία και κλειστές τράπεζες και με απειλές για Grexit. Υπογράψαμε μια δύσκολη συμφωνία με πολλές υποχωρήσεις. Απέναντι σε δυσμενείς συσχετισμούς ωστόσο, βγάζουμε τη χώρα από την επιτροπεία», τόνισε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. «Έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα και μία επώδυνη συμφωνία 86 δις ευρώ το Grexit είναι παρελθόν», σημείωσε.




Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «η ανεργία μειώνεται, οι προοπτικές για την οικονομία είναι θετικές, όμως χρειάζεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα γιατί ο κόσμος υποφέρει». Σημείωσε ότι η σημασία της χώρας στο ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί και πλέον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ελλάδα ανακάμπτει. «Χρειαζόμαστε επενδύσεις με σεβασμό στους νόμους, όχι με συνθήκες «μπανανίας

», δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους πολίτες και με την ενεργή συμμετοχή πολιτών και φορέων», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα αναπτυξιακά συνέδρια.

«Η Αριστερά έχει βαθύτερους στόχους και πάντοτε πίστευε στην Ελλάδα και στις κοινωνικές της δυνάμεις, απέναντι στα συμφέροντα που την χρεοκόπησαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός πυλώνας, «καρδιά» της αριστερής και προοδευτικής Ελλάδας. Τον Μάϊο του 2015 ο συσχετισμός στην Ευρωζώνη ήταν 18 προς 1. Σήμερα όλοι θέλουν στην Ευρώπη την χώρα μας. Να προχωρήσει μπροστά. Και επιπλέον βραβεύουν τον ελληνικό λαό στο πρόσωπο του πρωθυπουργού για το πολιτικό του σθένος. Έχουμε δουλειά να κάνουμε για τον τόπο και θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.




Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Παπαδημούλης, συνοδεία του βουλευτή Γιάννη Δέδε και του δημοτικού συμβούλου Οδυσσέα Καμπόλη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών.

Αναλυτικά η ομιλία του Δημήτρη Παπαδημούλη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας