Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ- ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ



Ανομία και παραβατικότητα, τρόμος και επιθέσεις, είναι μερικές μόνο λέξεις που συνθέτουν το παζλ της παραβατικότητας στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι, παρά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διατείνονται πως πραγματοποιούν στην περιοχή.



Τελευταίο κρούσμα, η σύλληψη 18χρονου Ρομά, που μαζί με ακόμη έξι άτομα, ηλικίας απο 14 έως 35 ετών, μεταξύ των οποίων και ένας 18χρονος έγκλειστος των φυλακών, είχαν διαπράξει 42 ληστείες σε διάστημα έξι μηνών.

Ο 18χρονος μαζί με τους συνεργούς του που αναζητούνται κατάφερναν με διάφορα προσχήματα να ακινητοποιούν διερχόμενους οδηγούς και να τους αφαιρούν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Άλλοτε πάλι, προσποιούνταν τους πελάτες σε ταξί με προορισμό τον καταυλισμό, και πριν φτάσουν εκεί, λήστευαν τους οδηγούς.




Στο "στόχαστρό" τους έβαζαν και πεζούς αλλά και σπίτια ηλικιωμένων και με τη χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν εισπράξεις, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Χαρακτηριστικό της δράσης τους, είναι πως για να κάμψουν την αντίσταση των θυμάτων, τους ξυλοκοπούσαν και στη συνέχεια διέφευγαν στον καταυλισμό. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξακριβωθεί το τελευταίο εξάμηνο τριάντα εννέα ληστείες σε βάρος οδηγών, τρείς σε βάρος πεζών και μία εισβολή σε οικία.

Οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας