Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ "BOXER- ΦΕΙΔΑΣ" ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο υποδηματοποιίας «Βoxer - Φειδάς» στο Μενίδι πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 6/12/2017, για τις 7 απολύσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες.




Δυνάμεις του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων απαιτούν να ανακληθούν άμεσα οι 7 απολύσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες, μεταξύ αυτών και μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη στοχοποιήθηκε επειδή «τόλμησε» να αξιοποιήσει το δικαίωμα που της παρέχει ο νόμος για «μειωμένο ωράριο» λόγω μητρότητας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με την εργοδοσία, εκπρόσωποί της εξήγγειλαν ότι θα ακολουθήσουν άλλες 25 απολύσεις το επόμενο διάστημα και τις «δικαιολόγησαν» ως δέσμευση απέναντι σε τράπεζες στο πλαίσιο της «συμφωνίας εξυγίανσης της επιχείρησης» που επικυρώθηκε το καλοκαίρι από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το Συνδικάτο και οι φορείς του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος προειδοποίησαν ότι αν δεν ανακληθούν οι μέχρι τώρα απολύσεις θα προχωρήσουν άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.




«Η ζήτηση για τα προϊόντα μας είναι ιδιαίτερα υψηλή και η κατανάλωση αρχίζει να ανακάμπτει. Συνήθως, σε περιόδους κρίσης οι εταιρείες κλείνουν επειδή δεν έχουν δουλειά, εμείς πάλι έχουμε και μάλιστα αρκετή παρότι το εισόδημα των καταναλωτών έχει συρρικνωθεί δραματικά. Πουλάμε περίπου 500.000 ζευγάρια παπούτσια το χρόνο». Είναι το απόσπασμα από συνέντευξη της προέδρου της εταιρείας Α. Φειδά που έδωσε στον αστικό Τύπο πριν τρεις μήνες (Αύγουστος 2017). Το 2010, η εταιρεία εγκαινίασε το τρίτο εργοστάσιό της στη βιομηχανική ζώνη του Μενιδίου, επιφάνειας 11,4 χιλ. τετραγωνικών μέτρων, όπου σήμερα δουλεύουν 114 εργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας