Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ


Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου στην Πολυκλινική στο Ολυμπιακό Χωριό την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, καταγγέλλοντας τα ψέματα και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης για τη συστέγαση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών με την Πολυκλινική.




Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της:

«Η άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες, ότι η συστέγαση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών με την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού τάχα μου δήθεν θα αναβάθμιζε την παροχή υπηρεσιών Υγείας, αποδείχτηκε μια κοροϊδία. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να λειτουργούν δύο ανεξάρτητες μονάδες, το Κέντρο Υγείας και η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού που λειτουργεί ακόμα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.




Ο λαός συνεχίζει να βιώνει στο πετσί του τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, την υποστελέχωση από ειδικότητες, την αύξηση του χρόνου αναμονής για ραντεβού με γιατρό, την παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Οι λίγοι γιατροί του Κέντρου Υγείας (ΙΚΑ) προσφέρουν υπηρεσίες με βάρδιες από το πρωί μέχρι το βράδυ και αντιμετωπίζουν ακόμα και τα έκτακτα περιστατικά.

Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει παραπέρα, όταν θα εφαρμοστεί ο θεσμός του "οικογενειακού" γιατρού, μιας και ο κάθε γιατρός θα έχει στη λίστα του δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους. Έτσι, η πρόσβαση σε γιατρό θα δυσκολεύεται περισσότερο. Χωρίς την έγκριση οικογενειακού γιατρού δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε γιατρούς ειδικοτήτων και πολύ περισσότερο στα νοσοκομεία. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος τους, προκειμένου να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία, σπρώχνοντας τους ασφαλισμένους στον ιδιωτικό τομέα, με ό,τι αυτό σημαίνει για την τσέπη μας.







Συναδέλφισσες, -φοι,

Καμία αυταπάτη, ότι η άσχημη κατάσταση στην Υγεία θα βελτιωθεί. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ, θεωρεί την υγεία του λαού ως "κόστος", γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες Υγείας, των περικοπών στους μισθούς και τα δικαιώματα των υγειονομικών, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων - κλινικών και εργαστηρίων, της αύξησης των πληρωμών των ασφαλισμένων για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα, της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων που "πουλάνε" υπηρεσίες στα ασφαλιστικά ταμεία που τα χρυσοπληρώνει ο λαός.

Τα μετρά αυτά παίρνονται σε όλη την ΕΕ, είτε έχουν μνημόνια, είτε όχι.







Συναδέλφισσες, -φοι,

Η αγανάκτησή μας, δεν φτάνει. Χρειάζεται να οργανωθούμε στα Σωματεία και με μαζικό αγώνα και πάλη να διεκδικήσουμε:

• Την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

• Την υπεράσπιση της υγείας του λαού, απαιτώντας δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον λαό.

• Για την περιοχή μας απαιτούμε: Να κλείσει η ΑΕΜΥ, να περάσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας με την ένταξη ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού και όλου του σύγχρονου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, καλύπτοντας όλες τις ειδικότητες, ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού όλο το 24ωρο στην Πρωτοβάθμια Υγεία.

• Να αναβαθμιστούν τώρα οι άθλιες συγκοινωνίες από και προς το Κέντρο Υγείας.

• Να αγωνιστούμε για σύγχρονο Νοσοκομείο για τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής».

Στη Λαϊκή Επιτροπή συμμετέχουν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής) και Εμποροϋπαλλήλων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής). Επίσης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», Γυναικών Μενιδίου (ΟΓΕ) και Επαγγελματιοβιοτεχνών Αχαρνών (ΣΕΒΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας