Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΡΝΩΝ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Ακολουθεί δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών- Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό το ψήφισμα που ενέκρινε χθες 28/1/2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών κατά την 3η Τακτική Συνεδρίασή του, σύμφωνα με το οποίο όσοι βουλευτές και βουλεύτριες ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ανεπιθύμητοι στις Αχαρνές.







Αν κάτι είναι πραγματικά ανεπιθύμητο στις Αχαρνές είναι οι ακροδεξιές, εθνικιστικές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και οι εκφραστές τους, αλλά και ο επικίνδυνος διχασμός που προσπαθούν κάποιοι να καλλιεργήσουν για μικροκομματικά οφέλη. Η Συμφωνία των Πρεσπών έθεσε τέρμα σε ένα διπλωματικό ζήτημα που έμενε ανοικτό τα τελευταία 28 χρόνια και μάλιστα προς όφελος της Ελλάδας. Γιατί όσο και αν κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν οι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι, η ΠΓΔΜ, ήτοι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ήταν αναγνωρισμένη ως Δημοκρατία της Μακεδονίας και με τις αλυτρωτικές διατάξεις σε βάρος της χώρας μας που είχε στο σύνταγμά της, από περισσότερες από 140 χώρες του πλανήτη, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα. Για να καταλαβαίνουμε τα μεγέθη, τα κράτη μέλη του ΟΗΕ είναι συνολικά 194.




Με την Συμφωνία των Πρεσπών η γειτονική μας χώρα μετονομάζεται πλέον σε Βόρεια Μακεδονία, ενώ βάσει της Συμφωνίας όχι μόνο αφαίρεσε τις αλυτρωτικές διατάξεις από το σύνταγμά της, αλλά επιπλέον αναγνωρίζεται ότι οι κάτοικοι της εν λόγω χώρας είναι Σλάβοι και δεν έχουν ουδεμία σχέση ιστορική, πολιτισμική ή άλλη με τα Αρχαία Ελληνικά Μακεδονικά Βασίλεια, τα οποία πλέον οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι αποτελούν αποκλειστική ιστορική κληρονομιά της Ελλάδας.




Βεβαίως για να γνωρίζει κανείς τα παραπάνω βασική προϋπόθεση είναι να έχει διαβάσει την Συμφωνία. Επίσης θα βοηθούσε και η αναδρομή στα βιβλία της Ιστορίας. Γνωρίζοντας, λοιπόν, το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ιστορική εξέλιξη του μακεδονικού ζητήματος δηλώνουμε πως είμαστε υπερήφανοι για την συμφωνία που κατάφερε να πετύχει η κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την υπερψήφισαν. Να υπενθυμίσουμε, δε, ότι οι βουλευτές της χώρας ψηφίζουν κατά συνείδηση και είναι αδιανόητο να τους ασκείται οποιαδήποτε βία, ή απειλή βίας για τις αποφάσεις τους. Αν τουλάχιστον πιστεύουμε και υπερασπιζόμαστε το δημοκρατικό πολίτευμα.

Θέλοντας, πάντως, να αποφύγουμε τυχόν άδικες ομαδοποιήσεις και κατηγοριοποιήσεις θα αναγνωρίσουμε ότι το εν λόγω ψήφισμα ήρθε αιφνιδιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς να κατατεθεί εγγράφως, από Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο της νυν δημοτικής αρχής, ο οποίος είναι γνωστός για τις ακροδεξιές πολιτικές του θέσεις.




Δεν μπορούμε, όμως να μην σχολιάσουμε ότι εδώ, στον πολύπαθο Δήμο μας, καλό θα ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων να φροντίσουν να ασχολούνται και να λύνουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες των Αχαρνών και όχι να ψηφίζουν για εθνικά θέματα. Ο κάθε θεσμός και εν προκειμένω η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι για να παράγει συγκεκριμένο έργο και όχι για να παίρνει θέση επί παντός επιστητού.

Ο καθένας μας ως πολίτης, έχει δικαίωμα και οφείλει να έχει άποψη και θέση στα σημαντικά ζητήματα και να μπορεί να την εκφράζει. Ουδείς δικαιούται να αποκαλεί κάποιον ανεπιθύμητο, επειδή έχει διαφορετική άποψη. Τέτοιες λογικές υποσκάπτουν την ίδια την Δημοκρατία.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο δημοκρατικός λαός των Αχαρνών θα υπερασπιστεί τις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας και θα δώσει την απάντηση που πρέπει στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις κόντρα σε όσους θέλουν να καλλιεργήσουν ένα φασιστικό κλίμα εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας