Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ: ΟΤΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Ως πολίτης του δήμου Αχαρνών, που γεννήθηκε σε αυτό τον τόπο, έχω την τύχη να γνωρίζω από κοντά τις ομορφιές της πόλης μας, γεγονός το οποίο μου δημιούργησε από νωρίς την επιθυμία να οραματίζομαι για την πόλη μου και να την αγαπώ.
Παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις και έχοντας μία πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων του δήμου Αχαρνών, εξαιτίας της ιστορικότητας και της γεωγραφικής του θέσης, εκτιμώ ότι η πόλη μας έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. 

Ως δικηγόρος, από τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει, έχω την πεποίθηση ότι οι θεσμικοί κανόνες θα πρέπει να λειτουργούν δίκαια και με γνώμονα το κοινό συμφέρον της πόλης αλλά και των πολιτών. Η δικαστική εξουσία αποτελεί πυλώνα και ταυτόχρονα εγγυητή της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας. 





Δυστυχώς όμως, όταν ο πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με την εξουσία εισέρχεται σε έναν απίστευτο κυκεώνα γραφειοκρατίας και αδικείται πολλές φορές ακόμη κι αν τα αιτήματά του είναι καθ’ όλα δίκαια. Και όταν τελικά μία απόφαση τελεσιδικίσει και ο πολίτης δικαιωθεί ακόμα και τότε η απόφαση αυτή τις περισσότερες φορές, δεν εκτελείται. 




Περίτρανη απόδειξη όλων των παραπάνω είναι οι πάμπολλες τελεσίδικες αποφάσεις στο δήμο Αχαρνών, οι οποίες αν και έχουν δικαιώσει τους πολίτες ωστόσο δεν έχουν εκτελεστεί και οι πολίτες όχι μόνο έχασαν τις περιουσίες τους αλλά επιπλέον δεν αποζημιώθηκαν γι αυτές. 





Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρχει πειθαρχία ως προς την εκτέλεση των αποφάσεων και των υποχρεώσεων όχι μόνο από την πλευρά των πολιτών αλλά και από αυτή του δήμου έτσι ώστε όταν η δημοτική αρχή απαιτεί από τους πολίτες να είναι συνεπείς να είναι και η ίδια απέναντι σε αυτούς. 

                                                                                                               Σταμάτης Βαρελάς, δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας