Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Μαχητική διαδήλωση καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων και αλληλεγγύης στους μετανάστες εργάτες



«Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι!» Αυτό το σύνθημα αντήχησε στις γειτονιές του Μενιδίου κατά τη διάρκεια της μαχητικής διαδήλωσης της ΤΟ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Οκτώβρη.

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι που συμμετείχαν στην πορεία έστειλαν μήνυμα καταδίκης των ρατσιστικών επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες εργάτες. Επιθέσεις από φασιστικά και άλλα αντιδραστικά στοιχεία, που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, δείχνοντας ότι εχθρός των φασιστοειδών είναι η φτωχολογιά, τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.
Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πιασμένοι στην ίδια αλυσίδα με μετανάστες εργάτες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, φωνάζοντας τα ίδια συνθήματα, διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να απομονώσουν τα φασιστοειδή. «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ήταν άλλο ένα σύνθημα που ακουγόταν χτες το απόγευμα στο Μενίδι. Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση της ΠΟ Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, που καλεί σε επαγρύπνηση και λαϊκή ετοιμότητα, μοιραζόταν σε κατοίκους της περιοχής, στα σπίτια και στα καταστήματα. Συζητώντας με τους εργαζόμενους της περιοχής, τα μέλη του ΚΚΕ τους κάλεσαν να στηρίξουν έμπρακτα τους μετανάστες εργάτες και να στείλουν στο περιθώριο τους φασίστες, που είναι φανατικοί εχθροί κάθε εργατικής διεκδίκησης.
Νωρίτερα, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου με ένα ζεστό χειροκρότημα καλωσορίστηκαν οι δεκάδες μετανάστες εργάτες που έφτασαν συγκροτημένα, μίλησαν ηΔιαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, και ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, τοπικός δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ.
«Τραμπούκους και θρασύδειλους, μακρύ χέρι του καπιταλιστικού - εκμεταλλευτικού συστήματος», χαρακτήρισε η Διαμάντω Μανωλάκου όσους επιτίθενται σε φτωχούς εργάτες μετανάστες. Στη σύντομη ομιλία της, υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που γίνονται αυτές οι επιθέσεις. Γίνονται την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, που η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη φοροληστεία, ενώ οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο είναι καθεστώς. «Οι επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες, πρόσθεσε, γίνονται για να φορτώσουν τα λαϊκά βάσανα σε ανθρώπους σαν κι εμάς, ανθρώπους του μεροκάματου, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους και να ζουν σε σκληρές συνθήκες. Αυτός είναι ο φασισμός: όλα αυτά τα βάσανα της σκληρής και απάνθρωπης πολιτικής τα ρίχνει στους μετανάστες, στα αδέλφια μας. Γι' αυτό η απάντηση είναι μία: Κανένας μόνος του! Θα τους απομονώσουμε. Καμιά ανοχή στα φασιστοειδή. Καλλιεργούν το ρατσισμό, την αγριότητα, την απανθρωπιά. Εμείς δεν καταγγέλλουμε απλώς, έμπρακτα δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες. Το ΚΚΕ είναι μπροστά. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν θα περάσει. Το φασισμό θα τον τσακίσουμε!».
Κάλεσμα για να ορθωθεί τείχος στο φασισμό και την ξενοφοβία απηύθυνε στην ομιλία του και ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, σημειώνοντας ότι ο εχθρός για Έλληνες και μετανάστες εργάτες είναι κοινός: είναι ο καπιταλισμός. Κατήγγειλε, επίσης, τις ελληνικές κυβερνήσεις που διαχρονικά, εφαρμόζοντας τις επιταγές του κεφαλαίου, συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εφαρμόζοντας πιστά την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, βάζουν «βούτυρο στο ψωμί» του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Περιοχή συνημμένων