Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Σε κλίμα κατάνυξης οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο των Αχαρνών Άγιο Βλάση


Σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και η λιτανεία των ιερών λειψάνων και  της σεπτής εικόνας του Αγίου Βλάση, πολιούχου της πόλης των Αχαρνών, το διήμερο της 11ης και 12ης Φεβρουαρίου 2017.

Αναλυτικότερα, κατά την παραμονή της γιορτής πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαου, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα. 

Ενώ το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Φθιώτιδος Νικόλαου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα. 

Άντρες του Λιμενικού Σώματος μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Βλάση κατά την περιφορά της στους δρόμους της πόλης υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Αχαρνών.


Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην λιτάνευση της εικόνας συμμετείχαν και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του δήμου όπως ο Σύλλογος Ποντίων "Καπετάν Ευκλείδης" , το Λύκειο Ελληνίδων αλλά και απλός κόσμος που θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Βλάση.