Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ: ΚΥΡΙΕ ΝΤΟΥΡΟ ΚΡΙΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ

Σκληρή αλλά σωστή η απάντηση που δίνει ο νέος δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός στον απερχόμενο δήμαρχο Σ. Ντούρο, σχετικά με τις κατηγορίες που απέδωσε ο τελευταίος στον κ. Κασσαβό περί υπαιτιότητάς του για την υπαγωγή του δήμου Αχαρνών σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης.





Μάλιστα ο κ. Ντούρος μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από λίγες μέρες δε δίστασε να εκδώσει δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο έριχνε την ευθύνη στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο για τη στάση του απέναντι στην τροποποίηση του προϋπολογισμού την οποία και καταψήφισε.

Ο κ. Κασσαβός, ανταπαντά στον Σωτήρη Ντούρο ότι η υπαιτιότητα δεν είναι δική του αλλά της υπάρχουσας δημοτικής αρχής η οποία επί 3,5 έτη διοίκησης χρησιμοποίησε λάθος τακτικές που οδήγησαν στην σημερινή δυσμενή κατάσταση.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το δελτίο Τύπου της παράταξης "ΑχαρΝαί Ενεργοί Πολίτες":

Η μεθοδευμένη προσπάθεια του απερχόμενου Δημάρχου κ. Σωτήρη Ντούρου να αποποιηθεί των ευθυνών του για το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου Αχαρνών, στοχοποιώντας τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό για τους εξής λόγους:





1) Ο κ. Ντούρος είναι ο μοναδικός ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την πιθανή υπαγωγή του Δήμου σε καθεστώς
οικονομικής επιτήρησης, λόγω της αρνητικής του στοχοθεσίας επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα (1ο & 2ο
τρίμηνο του 2014).

2) Πού είναι τα απολογιστικά στοιχεία του 2012 και 2013 και οι ισολογισμοί που οφείλατε να είχατε
ετοιμάσει, όπως προβλέπεται από το νόμο; Πού είναι τα στοιχεία του Γ' & Δ' τριμήνου του 2013; Γιατί δεν κάνατε δημόσιους απολογισμούς όπως οφείλατε σε όλο το διάστημα της θητείας σας; Γιατί τις ειδοποιήσεις για την είσπραξη τελών και δημοτικών φόρων τις αποστείλατε μετά τις εκλογές, και όχι στις αρχές του έτους, θυσιάζοντας στο εκλογικό μικροσυμφέρον σας τη βιωσιμότητα του Δήμου; Αυτή είναι η αλήθεια για την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου.

3) Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6/2014 με θέμα την τροποποίηση του
προϋπολογισμού οι πρώτοι που καταψήφισαν τα σχέδια του κ. Ντούρου, ήταν 4 μέλη της δημοτικής
του ομάδας: η Αντιδήμαρχός του κα Σαββίδη, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.
Καλάργαλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Γεώργιος Πετάκος, και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γκίκας Χρήστος, εκ των οποίων κάποιοι ψήφισαν αρνητικά, και κάποιοι λευκό, που όμως προσμετρούνται στις αρνητικές ψήφους. Επιπλέον, τέσσερις δημοτικές παρατάξεις ψήφισαν κατά της τροποποίησης του προϋπολογισμού: Νέα Δύναμη, ΕΚΑ, Λαϊκή Συσπείρωση και ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες (του Γιάννη Κασσαβού με δύναμη 3 ψήφων), καθώς και ο Σπύρος Βρεττός Πρώην Αντιδήμαρχος του Σ. Ντούρου και Υποψήφιος Δήμαρχος στις πρόσφατες εκλογές.

Ας μας απαντήσει όμως ο κ. Ντούρος στα εξής:

1) Ποιος ήταν Δήμαρχος τα τελευταία 3,5 χρόνια;

2) Ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των οικονομικών; Αυτός ή ο Γιάννης Κασσαβός;

3) Οι 3 ψήφοι της δημοτικής ομάδας του Γιάννη Κασσαβού δημιούργησαν πρόβλημα στην τροποποίηση του προϋπολογισμού; Για τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους που είπαν ΌΧΙ, δεν έχει τίποτα να πει ο κ. Ντούρος;

4) Τέσσερις Δημοτικές παρατάξεις δεν αγωνιούν για το μέλλον του Δήμου; Η άρνησή τους να συνδράμουν στα σχέδια του κ. Ντούρου λέει πολλά.

Και κάτι τελευταίο:
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο απερχόμενος Δήμαρχος προσπαθούσε να μας πείσει ότι νοικοκύρεψε τον Δήμο, και έθεσε τις βάσεις οικονομικής εξυγίανσης.





Εάν ίσχυαν όσα ισχυριζόσασταν προεκλογικά κ. Ντούρο, πώς εξηγείτε τη σημερινή κακή οικονομική
κατάσταση του Δήμου; (συνεχείς κατασχέσεις, πριν λίγες μέρες κατάσχεση μέχρι και στα προνοιακά μας επιδόματα !!!, άρνηση των προμηθευτών να προσφέρουν υπηρεσίες και αγαθά στο Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα).

Ο κ. Ντούρος πικραμένος που έχασε τις εκλογές, στοχοποιεί το νέο Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, με σκοπό να τον βλάψει προσωπικά και να υπονομεύσει την προοπτική του Δήμου.

Χειρότερος επίλογος για τη δημαρχιακή θητεία σας δεν μπορούσε να υπάρξει. Και τον γράψατε μόνος σας, κύριε Ντούρο.

Και για να λέμε το σωστό, δεν μπορούμε να κατηγορούμε την πρώην αντιπολίτευση για τα στραβά της πρώην διοίκησης. Οι εκλογές τελείωσαν. Ας αφήσουμε τη νέα διοίκηση να πραγματοποιήσει το έργο της, καθώς μόνο με βάση αυτό θα μπορέσουμε να την κρίνουμε. Προς το παρόν είναι άδικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας