Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ"


Μια ακόμη πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, παρακινώντας τους μαθητές που μένουν σπίτι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ ο Δήμος διοργανώνει διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας (δημιουργική γραφή ή εικαστική δημιουργία) για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Η κατάσταση επιβάλλει να μένουμε όλοι στο σπίτι μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να περάσουμε δημιουργικά το χρόνο μας. Ο Δήμος Αχαρνών από την αρχή της κρίσης προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στους δημότες του και θα συνεχίσει με την ίδια υπεύθυνη, αποφασιστική αλλά και πρωτοπόρα τακτική. Σύντομα μάλιστα αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες σε αυτή τη κατεύθυνση.

«Μένουμε σπίτι γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τη δημόσια υγεία. Βρίσκουμε τρόπους να περνάμε δημιουργικά το χρόνο μας. Ο Δήμος Αχαρνών βρίσκεται συνεχώς με κάθε τρόπο δίπλα στους δημότες», ανέφερε με αφορμή τη νέα αυτή πρωτοβουλία ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός.

Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας: «Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε»

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Παράλληλα να τους δώσει το έναυσμα για να ασχοληθούν με τη λογοτεχνία και την εικαστική δημιουργία ακριβώς αυτή την περίοδο που έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στο σπίτι τους.

ΘΕΜΑ
Με αφετηρία το σύνθημα της εποχής προχωράμε και με βάση τον τίτλο «Μένουμε Σπίτι – Μένουμε Μαζί» μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων οποιουδήποτε σχολείου του Δήμου Αχαρνών.

Ο διαγωνισμός αφορά σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων:
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Όσον αφορά στους μαθητές του Δημοτικού η συμμετοχή μπορεί να είναι:
Εικαστική δημιουργία (ζωγραφιά ή κατασκευή)

Όσον αφορά στους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου η συμμετοχή μπορεί να είναι:
Ποιητικό έργο με έκτασης μέχρι 50 στίχους (ελεύθερο ή ομοιοκατάληκτο) ή
Διήγημα (έκτασης έως 1500 λέξεις)

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο έργο.

Θα βραβευτούν τα τρία πρώτα έργα καθεμιάς από τις ηλικιακές κατηγορίες με δώρα (ηλεκτρονικά είδη).

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Την τελική αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπευτική επιτροπή που θα απαρτίζουν εκπρόσωποι του Δήμου και εκπαιδευτικοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΓΩΝ
Τα έργα των διαγωνιζόμενων θα πρέπει να αποστέλλονται στο email dikeacharnon@yahoo.gr

Για τα μεν γραπτά κείμενα σε συνημμένο αρχείο για τα εικαστικά θα επισυνάπτεται φωτογραφία του έργου το οποίο θα διατηρείται προς επίδειξη. Κάθε έργο θα πρέπει να συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα του διαγωνιζόμενου (όνομα γονέα, όνομα μαθητή, σχολείο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Η συμμετοχή συνιστά και αποδοχή των όρων του διαγωνισμού, αλλά και την παραχώρηση του δικαιώματος δημοσιοποίησης του έργου.

ΛΗΞΗ
Ως ημερομηνία λήξης αποστολής των συμμετοχών ορίζεται η 10η Μαΐου 2020.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος και τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν μέσω των ιστοσελίδων του Δήμου και της ΔΗΚΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας