Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

"ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ; ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ.." ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΕ ΚΚΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΦΥΛΗΣ

Τη συστέγαση του ΙΚΑ του Δήμου Αχαρνών με την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού σχολιάζει η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας πως "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζήλεψε τη δόξα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που από τη μια έκλειναν νοσοκομειακές μονάδες και από την άλλη έλεγαν ότι αναβαθμίζουν την Υγεία».





Καλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να απαντήσει αν «θα παραμείνουν τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία της Πολυκλινικής; Θα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη είτε απευθείας είτε μέσω ασφαλιστικών ταμείων; Τι θα γίνει με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύμηνη αναμονή για τους ασθενείς; Από ποιους θα στελεχωθούν και πώς;». Προσθέτει ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων «απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη σε κάθε δημόσια και δωρεάν παροχή Υγείας, φορτώνοντας τα βάρη στο λαό».

Επίσης καλεί «τους εργαζόμενους στην περιοχή να παλέψουν ώστε η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, να στελεχωθεί πλήρως με μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού σε 24ωρη βάση και όλες τις μέρες του χρόνου».




Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θυμάστε τους υπουργούς Υγείας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (π.χ. Γεωργιάδη και Βορίδη) που από τη μια έκλειναν νοσοκομειακές μονάδες και από την άλλη έλεγαν ότι αναβαθμίζουν την Υγεία κάνοντας το μαύρο - άσπρο;

Ζήλεψε απ’ ότι φαίνεται τη "δόξα" τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Έτσι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όσοι παρατρεχάμενοί της, κυκλοφορούν στο Δήμο Αχαρνών εμφανίζουν τη συστέγαση του αποδεκατισμένου ΙΚΑ του Δήμου Αχαρνών με την υποστελεχωμένη Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, ως κάτι φοβερό και καινοτόμο στον Τομέα της Υγείας στην περιοχή μας.




Μάλιστα για να χρυσώσουν το χάπι, επίτηδες από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας διαρρέουν διάφορες ασάφειες, για "σκέψεις" και "σχέδια" σε σχέση με τις παροχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στην περιοχή μας.

Ρωτάμε την κυβέρνηση. Θα παραμείνουν τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία της Πολυκλινικής; Θα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη είτε απευθείας είτε μέσω ασφαλιστικών ταμείων; Τι θα γίνει με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύμηνη αναμονή για τους ασθενείς; Από ποιους θα στελεχωθούν και πώς;




Οι αμφιβολίες μας στηρίζονται στο γεγονός ότι η πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία, είναι συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων. Απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη σε κάθε δημόσια και δωρεάν παροχή υγείας, φορτώνοντας τα βάρη στο λαό. Την ίδια στιγμή, δομές Υγείας λειτουργούν με κακοπληρωμένο και ελάχιστο προσωπικό.

Όλα αυτά βεβαίως, στη βάση των μνημονιακών υποχρεώσεων, των δημοσιονομικών προσαρμογών όπου η ανάγκη για δημόσια και δωρεάν Υγεία θυσιάζεται στο βωμό της στήριξης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν το κράτος να μην δαπανάει πολλά για ζητήματα που δεν ωφελούν τα κέρδη τους (π.χ. Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια).

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 με τα ματωμένα πλεονάσματα και τις περικοπές.




Επιβεβαιώνονται από το ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική που διαμένουν ή εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν υπάρχει ούτε ένα δημόσιο νοσοκομείο που να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι σε μια σειρά ειδικότητες δεν υπάρχουν δημόσιες δομές ή αυτές είναι ελάχιστες και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αναγκάζεται να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα και να χρυσοπληρώνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κομμάτι της αποκατάστασης, που λόγω της έλλειψης δημόσιων δομών σε ολόκληρη την Αττική, η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και αντικειμενικά επιβαρύνει τη λειτουργία της με δεδομένο την έλλειψη προσωπικού.

Επιβεβαιώνονται από το γεγονός, ότι η σημερινή κυβέρνηση διατηρεί κλειστές νοσοκομειακές μονάδες που έκλεισαν οι διάφοροι Βορίδηδες και Γεωργιάδηδες και άλλες τις περνάει η ίδια στην ΑΕΜΥ ώστε να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Γίνεται αντιληπτό ότι όσο οι "νέοι" διαχειριστές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα εφαρμόζουν την ίδια πολιτική με τους "παλιούς" των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόσο πιο πολύ θα μοιάζουν στο θράσος και την πρόκληση,

Καλούμε τους εργαζόμενους στην περιοχή να παλέψουν ώστε η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, να στελεχωθεί πλήρως με μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού σε 24ωρη βάση και όλες τις μέρες του χρόνου.




Ο λαός να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για το δίκιο του και τις σύγχρονες ανάγκες του, εγκαταλείποντας όσους τον έφτασαν ως εδώ. Να αγωνιστεί για δημόσιο σύγχρονο σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες του και να διεκδικήσει συνολικά τη ζωή που του αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας