Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ- ΖΗΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με επιστολή προς την νεοεκλεγείσα πρόεδρο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αχαρνών, ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Δύναμη" Αχαρνών, ζητά τη σύγκλιση Ειδικού Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη δημοσίευση των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του δήμου Αχαρνών. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το δελτίο Τύπου και τη σχετική επιστολή.








Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Παραμένοντας αμετακίνητος στα όσα πρεσβεύω και σεβόμενος τους πολίτες των Αχαρνών, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν χρεωθεί εν αγνοία τους πάνω από 100 εκ. ευρώ για δάνεια με επιπλέον τόκους και άλλα περίπου 50-60 εκ. ευρώ από χρέη σε τρίτους, μη γνωρίζοντας πόσες ακόμα οφειλές έχει ο δήμος Αχαρνών οι οποίες σκοπίμως αποκρύπτονται, ζητώ από τον νέο δήμαρχο Αχαρνών να πραγματοποιήσει Ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των πολιτών όπως έχει ηθική και θεσμική υποχρέωση να πράξει ως προς τα κάτωθι:

· Οικονομική κατάσταση του δήμου

· Δανειακές υποχρεώσεις

· Ληξιπρόθεσμες οφειλές








· Απαιτήσεις, επιχορηγήσεις, δεσμεύσεις, πιστωτές

· Πορίσματα ελέγχων αρμοδίων αρχών

· Δικαστικές εκκρεμότητες

· Κινητή και ακίνητη περιουσία του δήμου

· Αρχείο των ακινήτων του δήμου

· Οικονομική κατάσταση των δημοτικών επιχειρήσεων

· Λειτουργικές και οικονομικές εκκρεμότητες όλων των τμημάτων

· Κατάσταση και έλεγχος πορείας τεχνικών έργων και προγραμμάτων

· Διάρθρωση και κατάταξη του ανθρώπινου δυναμικού

· Αποτίμηση των απογραφέντων αποθεμάτων

· Κατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού και λογισμικών προγραμμάτων

Προσωπικά εδώ και δέκα χρόνια ζητώ από την εκάστοτε δημοτική αρχή την δημοσιοποίηση όλων των παραπάνω στοιχείων με απλή ανάγνωση ώστε να έχουν οι πολίτες ξεκάθαρη εικόνα για αυτά που τους χρεώνουν και να έχουν την δυνατότητα να αξιολογούν την εκάστοτε δημοτική αρχή με βάση το τι παραλαμβάνει και το τι παραδίδει.

Εάν λοιπόν και αυτή τη φορά η νέα δημοτική αρχή δεν προβεί στη δημοσιοποίηση όλων των παραπάνω, οι πολίτες θα εξακολουθούν για άλλη μία τετραετία να βρίσκονται στο σκοτάδι όσον αφορά στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία και θα εξακολουθεί να βασιλεύει η αδιαφάνεια και η λεηλασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Δύναμη» Αχαρνών







Ακολουθεί η επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας