Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΖΗΤΑ Ο Π. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Ακολουθεί δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης Αχαρνών "Νέα Δύναμη"- Συμπαραστεκόμενοι στο δράμα των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, θεωρούμε καθήκον μας, όντας αλληλέγγυοι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την πρώτη στιγμή, να επιδιώξουμε την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών





και της διαφάνειας προκειμένου τα χρήματα τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς ιδιωτικών και δημόσιων φορέων για τους πυροπαθείς να φτάσουν επιτέλους στους τελικούς αποδέκτες.

Μέχρι σήμερα και βάση της πληροφόρησης που έχουμε, δυστυχώς καμία οικονομική βοήθεια δεν έχει φτάσει στον προορισμό της. Βάση παρόμοιων γεγονότων τα οποία διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν (βλ. πυρκαγιά στο Νομό Ηλείας) γίναμε μάρτυρες, μίας απίστευτης κατάχρησης και απάτης με πρωταγωνιστή την ίδια την Πολιτεία, η οποία συγκέντρωσε τεράστια χρηματικά ποσά χάρη στην αλληλεγγύη και την μεγαλοψυχία των Ελλήνων τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.











Τα χρήματα αυτά, τα οποία καταθέσαμε όλοι οι Έλληνες για να ανακουφιστούν οι πυρόπληκτες οικογένειες, οι οποίες έχασαν περιουσίες αλλά και δικούς τους ανθρώπους, τα καταθέσαμε με μοναδικό σκοπό να φτάσουν σε αυτές προκειμένου να ανακουφιστούν και να αποτελέσουν γι αυτούς το εφαλτήριο για μία νέα ζωή.

Η παράταξή μας, σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους, έχει προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών με πάγιο αίτημα την παρέμβαση του εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση και άμεση δημοσίευση των στοιχείων σχετικά με το ύψος του ποσού που συγκεντρώθηκε, σε ποιους λογαριασμούς βρίσκονται τα χρήματα αυτά καθώς και αν έχει υπάρξει κίνηση προς συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς οι οποίοι δεν αφορούν τους πυροπαθείς.




Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνει απόλυτα ξεκάθαρο πως τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα του μέσου Έλληνα πολίτη, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο προς διάθεση στις πυρόπληκτες οικογένειες και μόνο στην ακέραια μορφή τους (οικονομική ενίσχυση).

Σε ένα τέτοιο δράμα που συγκλόνισε την χώρα και ξεπέρασε τα όρια της ανθρώπινης λογικής, οι δικαστικές αρχές θα έπρεπε να είχαν αυτεπάγγελτα παρέμβει ώστε να εξασφάλιζαν με αυτό τον τρόπο την πλήρη διαφάνεια της διαδικασίας συγκέντρωσης και διάθεσης των χρημάτων αλλά και την προστασία των οικογενειών που πλήγηκαν από τη φονική πυρκαγιά καθώς ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς εκμεταλλευόμενοι και προβάλλοντας διαρκώς τον ανθρώπινο πόνο συγκέντρωσαν μεγάλα ποσά τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζουμε ήδη το ύψος τους και με εισαγγελική παραγγελία να είχαν ήδη αποδοθεί στις πληγείσες οικογένειες.













Παναγιώτης Γρηγοριάδης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Νέα Δύναμη» Αχαρνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας