Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΙΔΗΣ: ΕΦΙΚΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

Η δημιουργία επίστημονικής κοινότητας στο δήμο μας είναι εφικτή και με πολλαπλά οφέλη για επιστήμονες, δημότες και δήμο- Η Νέα Γενιά των Αχαρνών, έχει να αναδείξει καταξιωμένους ανθρώπους με σπουδές και  επιστημονική κατάρτιση.










Σήμερα οι εξελίξεις και ο ανταγωνισμός δημιουργούν συνεχώς νέα δεδομένα, τα οποία επιβάλουν τη δημιουργία επιστημονικής κοινότητας μέσω της οποίας ο δήμος Αχαρνών μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στον τρόπο οργάνωσης, συντονισμού και αξιοποίησης των δομών του.

Η αίγλη που πάντοτε είχε η επιστημονική κοινότητα, η οποία, πολλές φορές, παρενέβαινε σε
κοινωνικά ή εθνικά θέματα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Η οικονομική κρίση επέτεινε τις
κοινωνικές ανισότητες και την ηθική καταβαράθρωση, με απότοκο να γίνεται πλέον εμφανής
η έλλειψη τεχνογνωσίας, αξιών και καινοτομίας, που θα μπορούσε κάλλιστα να καλύψει μια
αναγεννημένη επιστημονική κοινότητα.

Στόχος μας, λοιπόν, είναι η δημιουργία μιας επιστημονικής κοινότητας στο δήμο Αχαρνών,
με σκοπό να βοηθήσουμε τον τόπο μας με νέες καινοτόμες ιδέες - λύσεις και να μεταλαμπαδεύσουμε την τεχνογνωσία μας, ώστε να αναβαθμίσουμε τις δομές του δήμου μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους συμπολίτες μας.

Βέβαια, η προσπάθειά μας αυτή χρειάζεται να συνεπικουρείται από την πόλη μας, προκειμένου να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα σε νέους επιστήμονες, οι οποίοι, με τη σειρά τους θα προωθήσουν την ευγενή άμιλλα, τη διάκριση και τον εκσυγχρονισμό του δήμου μας, και θα επαναφέρουν το χαμένο κύρος στον δήμο με την μεγαλύτερη ιστορία.










Η επιστημονική κοινότητα δεν πρέπει να απολέσει και άλλα νέα μυαλά. Οφείλουμε να παλέψουμε και να αγωνιστούμε στον τόπο μας, τη γενέτειρά μας. Να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας και τις δεξιότητές μας, για μια πόλη καλύτερη, ανθρώπινη και σύγχρονη, με υπερήφανους συμπολίτες μας, τόσο για εμάς, όσο και για τον τόπο μας.

Ως επικεφαλής του τομέα Επιστημονικής Κοινότητας Αχαρνών, της δημοτικής παράταξης «Νέα Δύναμη», έχω, ήδη, πραγματοποιήσει επαφές και έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς και διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά και νέους ανθρώπους, οι οποίοι, έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη την ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου φορέα, που μόνο θετικά στοιχεία θα προσδώσει σε αμφότερες τις πλευρές.

Νικόλαος - Βασίλειος Γκαμπρανίδης
Τομεάρχης Επιστημονικής Κοινότητας Αχαρνών
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Νέα Δύναμη» Αχαρνών
Πτυχιούχος Ευρωπαϊκής Διοίκησης Επιχειρήσεων,
University of Wales (Cardiff)
Master of Science International Logistics and Supply
Chain Management, Birmingham City University

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας