Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Σε μήνυση και εξώδικη όχληση κατά της ΔΕΗ προχώρησε ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Δύναμη Αχαρνών" για το πεπαλαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ που θέτει σε κίνδυνο μέσω των καλωδίων του την περιοχή της Πάρνηθας. Μάλιστα απέστειλε και πρόσκληση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύγκλιση μίας Έκτακτης συνεδρίασης με τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της προστασίας του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας.




Ακολουθεί το δελτίο Τύπου και η επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί για άλλη μία φορά η αναλγησία και η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος χωρίς κανένα σχέδιο επιχείρησε στις χθεσινές πυρκαγιές, καθιστώντας τον εαυτό του συνένοχο στο άγριο έγκλημα με θύματα ανθρώπινες ζωές.





Η έλλειψη συντονισμού και η ανεπάρκεια στρατηγών, υπουργών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού μας έφερε αντιμέτωπους με τη χθεσινή τραγωδία η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αφού οι αρχικές εστίες ήταν ελεγχόμενες και δημιουργήθηκαν κατά τις πρωινές ώρες.

Ήδη από προηγούμενες φορές που πυρκαγιές είχαν κοστίσει ανθρώπινες ζωές, οι ειδικοί επιστήμονες είχαν επιστήσει την προσοχή του κρατικού μηχανισμού ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει συντονισμένος σχεδιασμός από όλα τα υπουργεία.




Η Αστυνομία από πλευράς της διαθέτει καλά εκπαιδευμένο προσωπικό εναέριων μέσων, το οποίο θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί για την πληροφόρηση και καθοδήγηση των παγιδευμένων πολιτών ώστε να κατευθυνθούν με ασφάλεια σε σημεία συγκέντρωσης όπου θα γίνονταν η περισυλλογή τους.

Τα μεγαλύτερα όπλα σε τέτοιες καταστάσεις είναι ο χρόνος αντίδρασης για να προληφθεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς και βάσει των καιρικών συνθηκών που επικρατούν ο επανασχεδιασμός του τρόπου αντιμετώπισης.




Η ανείπωτη τραγωδία που κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και στη δική μας πόλη που το μεγαλύτερο κομμάτι της αποτελείται από τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας και αποτελεί έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Καλώ τους πολίτες των Αχαρνών σε άμεση κινητοποίηση απαιτώντας τη διεξαγωγή Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την προστασία του δρυμού της Πάρνηθας και των γύρω περιοχών μέσω:

· ασκήσεων ετοιμότητας και επιχειρησιακών σχεδιασμών

· ελέγχου των πυροσβεστικών κρουνών και επέκταση του δικτύου τους σε περιοχές όπου η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων καθίσταται δυσχερής




· ελέγχου όλων των χώρων πλησίον του δρυμού οι οποίοι μπορεί λόγω ρίψης μπαζών και εύφλεκτων υλικών να προκαλέσουν φωτιά

· εντατικοποίηση των περιπολιών στο δρυμό της Πάρνηθας από τους εμπλεκόμενους φορείς

· επανασχεδιασμού των αντιπυρικών ζωνών και άμεσος καθαρισμός των υπαρχουσών

· κλήτευσης εκπροσώπου της ΔΕΗ προκειμένου να εξασφαλίσουμε την άμεση αποκατάσταση των ηλεκτρικών συρμάτων του δικτύου της, μέρος του οποίου στις συγκεκριμένες περιοχές βρίσκεται σε κακή κατάσταση και λόγω υψηλών θερμοκρασιών η πρόκληση σπινθήρων όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν είναι αιτία πρόκλησης μεγάλων πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας μας.






Ως επικεφαλής παράταξης, έχω ήδη προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

α)αποστολή εξώδικης όχλησης και μήνυσης κατά της ΔΕΗ προστατεύοντας κάθε έννομο συμφέρον του δήμου μας.




β) αποστολή αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με τη μορφή του κατεπείγοντος με μοναδικό θέμα συζήτησης την προστασία και επαγρύπνηση για το δρυμό της Πάρνηθας .



Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Δύναμη» Αχαρνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας