Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ "ΠΡΟΣΦΕΡΩ": ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

Με μοναδικό σκοπό να σκορπάει χαμόγελα, ο Σύλλογος "Κοινωνικό Έργο Προσφέρω", προσφέρει από καρδιάς και πάντα με μετριοπάθεια σε όλους εκείνους που το χρειάζονται, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και σε μέρες τόσο δύσκολες όσο αυτές που διανύουμε η ανθρωπιά δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση. Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν τα μέλη του Συλλόγου. 


Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στον εθελοντισμό;  





Ένα χειμωνιάτικο βράδυ του 2011 σε κάποια βόλτα μας σε περιοχή της Αθήνας,  αντικρίσαμε μια οικογένεια Ελλήνων αστέγων με ένα μικρό κοριτσάκι 6 ετών τότε, να κοιμούνται σε μιά σκηνή σε μια πλατεία. Συγκλονιστήκαμε απο το θέαμα και έτσι θελήσαμε να τους βοηθήσουμε.  Απο τότε έχει μπεί το ''μικρόβιο'' στην ζωή μας και συνεχίζουμε.

Υπάρχει κάποιο περιστατικό που να σας έχει σημαδέψει; 

Τα περιστατικά  είναι πολλά και το κάθε ένα έχει την ιστορία του. Κυρίως όταν έχει σχέση με παιδιά....Όπως σε οικογένεια που πήγαμε να βοηθήσουμε στην περιοχή του Μενιδίου,  αντικρίσαμε το μεσημεριανό τους φαγητό,  ένα αυγό τηγανητό χωρίς λάδι να το τρώνε 4 άτομα. 

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται  προκειμένου να φτάσει βοήθεια σε κάποιον που τη χρειάζεται; 

Πρώτα απ' όλα πάμε στον χώρο τους να εκτιμήσουμε την κατάσταση από κοντά και μετά διασταυρώνουμε τα στοιχεία τους. Ανάλογα το  τι  μας ζητά η κάθε οικογένεια τους βοηθάμε όσο μπορούμε. Το 90% που διαθέτουμε, είναι ρουχισμός για όλες τις ηλικίες από 0 έως 100 ετών και το 10% είναι υποδήματα και παιχνίδια. Συμπεριλαμβάνονται είδη μπεμπέ ( καρότσια, κούνιες, μπανιερό, καλαθούνα κτλ. ). Όπως και σε είδη σπιτιού όταν μας ζητάνε.

Θεωρείτε ότι ο κόσμος δεδομένης και της εποχής είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος; 

Σίγουρα είναι ευαισθητοποιημένος και όσο αφορά τα παιδιά περισσότερο. Ένα περιστατικό που μας έτυχε με τα χιόνια στην περιοχή μας... Μία μητέρα μας ζήτησε μάσκα εισπνοών για το μωράκι 1 έτους.  Μετά από ανακοινώσεις στο internet, πολλοί φίλοι μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Αργά το βράδυ στις 11:00, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από φίλη μας από το Μενίδι ότι έχει και μπορεί να μας την διαθέσει. Άμεσα συναντηθήκαμε μαζί της όπου μας την παρέδωσε, και εμείς με την σειρά μας στην μαμά όπου την ζήταγε.

Τι θα λέγατε σε κάποιον προκειμένου να τον παροτρύνετε να γίνει μέλος και να προσφέρει βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται; 

Πολλές φορές προσπαθούμε να βρούμε διέξοδο από τα προβλήματά μας και δεν ξέρουμε τον τρόπο. Βοηθώντας τον συνάνθρωπό μας, έχουμε σημαντικά οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία. Έστω  και μια ώρα να διαθέσει κάποιος είναι μια βοήθεια στον σύλλογό μας.

Πώς μπορεί να προσφέρει κάποιος μέσω του Κοινωνικού Έργου «Προσφέρω»;  

Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει στον σύλλογό μας, οτιδήποτε μπορεί και δεν το χρειάζεται.  

Πόσα χρόνια μετράει ο Σύλλογος; 

Από το 2011 έχουμε ξεκινήσει την δράση μας και εδώ και 2 χρόνια περίπου είμαστε νόμιμα σύλλογος. Πρόσφατα Ενταγμένος στην Γ.Γ.Π.Π. ( Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ) με αριθμό Μητρώου ΑΜ 16/2016.

Πόσα μέλη- εθελοντές έχει ο Σύλλογός σας;

Είμαστε περίπου 10 άτομα όπου δραστηριοποιούμαστε σε διάφορους τομείς και όποτε μπορεί ο καθένας.

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται;  

Υποστηρίζουμε όλες τις ευπαθείς ομάδες που ζητάνε την βοήθειά μας, τα κοινωνικά φαρμακεία, παιδικά ιδρύματα, ψυχιατρεία, γηροκομεία, σε άστεγους συνανθρώπους μας κ.τ.λ.

Πού μπορεί να σας βρει κανείς;

Όποιος θέλει να έρθει σε επαφή μαζί μας με επικοινωνία στα τηλ. 6937191968 - 6971724357 Παρασκευάς Γαρυφάλλου και e-mail: koinonikoergoprosfero@yahoo.gr.....όπως και από το ( facebook ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ''ΠΡΟΣΦΕΡΩ'' )

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΦΕΡΩ" ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ, ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ, ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ. ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ