Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Σε μήνυση και εξώδικη όχληση κατά της ΔΕΗ προχώρησε ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Δύναμη Αχαρνών" για το πεπαλαιωμένο δίκτυο της ΔΕΗ που θέτει σε κίνδυνο μέσω των καλωδίων του την περιοχή της Πάρνηθας. Μάλιστα απέστειλε και πρόσκληση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύγκλιση μίας Έκτακτης συνεδρίασης με τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της προστασίας του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στην κεντρική πλατεία του Δήμου Αχαρνών, τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974, παρουσία

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ: ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Άρθρο του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Βλαδίμηρου Μακρίδη, της δημοτικής παράταξης "Νέα Δύναμη" Αχαρνών.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ένα ευρύ πρόγραμμα αποκαταστάσεων ή/και κατασκευών πεζοδρομίων βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών σε διάφορες οδούς και λεωφόρους του
Δήμου Αχαρνών.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε η κοινωνική δράση δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στον Δήμο Αχαρνών, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΧΑΡΝΩΝ" ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ


Ακολουθεί το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης "Νέα Δύναμη" Αχαρνών με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Γρηγοριάδη. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα.

ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο Π. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΚΥΡΙΑΚΗ


Ακολουθεί επιστολή του Π. Γρηγοριάδη, υποψηφίου δημάρχου Αχαρνών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Δύναμη". Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΣΚΑ- ΚΑΣΣΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ακολουθεί δελτίο Τύπου- Συνάντηση εφ'  όλης της ύλης είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΠΕΣ- ΣΤΙΣ 19 ΜΑΪΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση με 150 ψήφους υπέρ και 123 κατά ενώ με δύο άρθρα ( άρθρο 28 & 56) καθιερώνεται η απλή αναλογική.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

Προσωρινές τροποποιήσεις των λεωφορειακών γραμμών στις Αχαρνές  πρόκειται να ισχύσουν στις 16 Ιουλίου λόγω έργων. Δείτε παρακάτω αναλυτικά για ποιες γραμμές ισχύουν οι τροποποιήσεις.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ακολουθεί ανακοίνωση της ομάδας Εθελοντών Αχαρνών "Κοινωνικό Έργο Προσφέρω".- Μετά από πολλά μηνύματα που λάβαμε από φίλους και φίλες της ομάδας μας από διάφορες γειτονιές του Μενιδίου, μας ειδοποίησαν για έναν κύριο γύρω στα 60, μετρίου αναστήματος, λίγο εύσωμος με ένα μικρό κενό στα μπροστινά δόντια του και λίγα μαλλιά.

ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΥΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Ακολουθεί δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης "Νέα Δύναμη"- Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η πόλη μας , για τους οποίους δεν έχουμε το δικαίωμα να αδιαφορούμε αλλά ούτε και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε ήδη οργανωθεί και προετοιμαστεί, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες ασκήσεις ετοιμότητας όσον αφορά στην πυρασφάλεια αλλά και στις πλημμύρες.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ν/Σ "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1": ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Την κατάργηση του συμπαραστάτη του δημότη φέρνει μαζί του ο"Κλεισθένης", το νομοσχέδιο που αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ουσιαστικά η κατάθεσή του στη Βουλή σηματοδότησε και την κατάργηση του θεσμού με την  μέχρι τώρα μορφή του και όπως ορίστηκε από το νόμο 3852/2010 του ''Καλλικράτη'.'
















Αντ' αυτού προτείνει τη δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού ελέγχου των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης . α΄και β' βαθμού , που θα είναι ο ίδιος για όλους τους δήμους που ανήκουν στον ίδιο Νομό, ενός για όλους τους Δήμους ανά περιφερειακή ενότητα στην Αττική και Περιφεριακού Διαμεσολαβητή για τις Περιφέρειες.






Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν καταξιωμένα ευρωπαϊκό θεσμό, που υπάρχει και στο δήμο Αχαρνών ο οποίος κατατάσσεται ανάμεσα στους 162 δήμους πανελλαδικά  που βάση πληθυσμού (πληθυσμός άνω των 22.000 κατοίκων) δύναται να εκλέξει Συμπαραστάτη.